13 Medalii obtinute la Campionatul Mondial de Karate Shotokan

Rate this post

 

 

IMG-20140408-WA0001

De curand a avut loc Campionatul Mondial de Karate Shotokan, sustinut in Kosovo, localitatea Prishtina . Cel de-al 5- lea Campionat Mondial de Karate Shotokan tinut sub egida World Shotokan Karate Union a adus Romaniei 13 Medalii/Titluri obtinute de 6 sportivi caracaleni din Lotul National WSKU Romania-FRKDDA. La acest campionat au fost prezente peste 30 de tari cu un numar de 1 200 de probe. Pe parcursul antrenamentului, sportivii caracaleni au fost pregatiti de prof. Floricel Catalin 1 KYU si avocat Defta Costel 2D iar munca lor a a fost rasplatita pe masura. Acestia s-au intors acasa cu 3 locuri I – Campioni Mondiali, 3 locuri II – Vicecampioni Mondiali si 7 locuri III – Medalii de Bronz.

Poza Campionat Mondial de Karate Shotokan-Prishtina-Kosovo

La proba individuala Ignat Maria Bianca campioana mondiala, a obtinut locul I. De asemenea, au fost obtinute si 6 Medalii de Bronz. Totodata, la probe echipe locul I a fost obtinut de catre Defta Cristina Elena si Ignat Maria Bianca,ambele campioane mondiale, urmate de locurile II si III.

Karate-do este o arta martiala japoneza introdusa in Japonia (si ulterior in lume) din Okinawa in 1922. In japoneza kara inseamna gol, te inseamna mana iar do inseamna cale, rezultatul fiind calea mainii goale. In karate se utilizeaza lovituri cu mainile si picioarele, blocaje, secerari, prize, proiectari fiind un stil extern de lupta. Originile karate-ului le constituie diferite stiluri de arte martiale chinezesti (kung-fu sau gong-fu, respectiv kem-po in pronuntare japoneza), “stramosul” fiind pokkeck (asa-numitul “box chinezesc” sau “box de templu”), respectiv shaolin quang-fa, practicat de calugarii templului shaolin.Intemeietorul karatedo-ului modern este considerat Gichin Funakoshi (1868-1957), fondatorul stilului Shotokan. Dupa 1922, cand a sosit in Japonia din Okinawa, Funakoshi a facut cunoscut karate prin mai multe demonstratii si prelegeri. Pentru a creste popularitatea stilului sau de lupta (Okinawa-te), l-a denumit in japoneza “karate” (kara-te).

error: Content is protected !!