Un inginer român a comunicat prin mesaje private în timpul programului de lucru și a postat pe Facebook, apoi a fost demis. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a aprobat acum demiterea inginerului. Motivul: Un angajator are dreptul de a verifica dacă angajații săi își îndeplinesc îndatoririle profesionale pentru a nu utiliza calculatorul companiei în scopuri private.concediat datorita facebook

Curtea Europeană de la Strasbourg s-a pronunţat şi a declarat raportul angajatorului ca fiind valid, conform hotărârii. A fost verificată relevanța paginii de Facebook și a fost într-adevăr considerată ca fiind implicată în protecția vieții private.

Plângerea românului în vîrstă de 36 de ani a fost respinsă. După trei ani de lucru într-o companie privată a fost demis în august 2007. Angajatorii au evaluat pagina sa de Facebook și au dovedit că inginerul a folosit calculatorul în timpul orelor de lucru în scopul de a discuta prin mesaje cu fratele și cu logodnica sa.

Bărbatul a mers în România prin toate instanțele de judecată, dar a pierdut. El poate contesta decizia Curții Drepturilor Omului, în termen de trei luni.

Comentari

comentari