În ziua de 31 martie 2016, DIICOT Ploieşti a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Caragea Mihai, pentru săvârşirea infracţiunilor de pornografie infantilă prin sisteme informatice și șantaj.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Caragea Mihai a contactat, prin intermediul unei reţele de socializare, o minoră în vârstă de 9 ani, pe care a determinat-o să se fotografieze în ipostaze sexuale explicite. Totodată, s-a reţinut că inculpatul a ameninţat victima cu publicarea materialelor atunci când aceasta a refuzat să mai dea curs solicitărilor sale.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpatul coresponda prin intermediul rețelei de socializare cu peste 1006 de minore având vârste apropiate victimei sau chiar mai mici (de aproximativ 3-4 ani), o parte dintre ele fiind fotografiate în ipostaze sexuale explicite.
La data de 1 aprilie 2016, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Procurorii DIICOT au beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate Constanța și Galați.

Bucur Borcan

Comentari

comentari