Oamenii de știință au studiat creierul uman pentru a afla câte informații poate memora. Conform rezultatelor obținute, creierul uman poate memora mai mult de 4,7 miliarde cărți – echivalentul a 1.000 de unități hard disk de calculator.
memorie creier

Cercetătorii de la „Salk”, Institutul pentru studii biologice din California au reușit să calculeze capacitatea de stocare a creierului uman prin analiza sinapselor care se ciocnesc în anumite intersecții și sunt responsabile pentru înregistrarea datelor.

Profesorului Terry Sejnowski de la Salk, împreună cu echipa sa au descoperit că fiecare sinapsă este capabilă să înregistreze 4,7 biți (0.5875 bytes) de informații, creierul uman poate stoca 1.000.000 gigabytes de date, sau 1 pentabyte.

Un „pentabyte” este echivalent cu datele a 13,3 de ani de televiziune HD, 4,7 miliarde de cărți sau 670 de milioane de pagini web.

Cu toate acesta, oamenii de știință au remarcat că aceasta este o abilitate teoretică de memorare, iar creierul „arhivează”, mult mai puțin decât ar putea.

 

Comentari

comentari