Ce să vezi și să vizitezi în România în 9 zile. Cel mai bun tur al României…

Rate this post

În România, ca și în alte destinații turistice, trebuie să îți programezi dinainte traseul și timpul dedicat fiecărui loc pe care îl vizitezi pentru a vedea tot ce este de vizitat.

romania

În 9-10 zile, puteți vizita cele mai importante și mai frumoase atracții turistice din România, excluzînd aici, o mare parte din vestul și sudul țării (cu excepție Bucureștiului) și Delta Dunării.

În acest traseu puteți vizita orașele culturale și istorice, mănăstirile uimitoare și celebrele biserici din Romînia. Frescele exterioare și interioare ale bisericilor din Moldova sunt pur și simplu fabuloase, cu simbolismul lor, cu poveștile lor religioase și filozofice relatate de oamenii locului.

Traseu turistic:

Ziua 1: Curtea de Argeș. (170 km de autostrada și drum național cu plecare din București), fosta reședință a principilor Țării Românești. Vizită la Mănăstirea Curtea de Argeș (16 c.), Necropola familiei regale Hohenzollern a României.

manastirea-curtea-de-arges

Ziua 2: Curtea de Argeș/Horezu/Sibiu. Vizită la Mănăstirea Hurezi „Cel mai frumos și mai rafinat exemplar de arhitectura romanească”, Mănăstirea Hurezi înălțată în 1693 de Constantin Brîncoveanu, a fost inclusă în 1995 în patrimoniul UNESCO.

manastirea-hurezejpg

Printre mănăstirile monumente istorice, care împodobesc pămîntul romanesc, Mănăstirea Hurezi este considerată, împreună cu schiturile sale, ca cel mai reprezentativ complex de arhitectură, definitoriu pentru „stilul brancovenesc”. 
Continuați traseul prin defileul Oltului prin și ajungeți în Transilvania la Sibiu. Descoperiți frumusețile orașului mergînd pe jos în vechiul oraș, înconjurat de turnuri și ziduri de apărare ale și cetăților: biserici catolice și evanghelice, piețe mici și străzi pline de culoare, Podul Minciunilor, Bastionul Haller … Continuați cu satul Sibiel: vizitați Muzeului – Muzeul de icoane pe sticlă.

Ziua 3: Sibiu/Biertan/Sighișoara/Cluj-Napoca. Descoperiți Transilvania de Sud, cu orașe medievale și cetăți construite de coloniștii sași din secolul al XII-lea și al XIII-lea. transilvaniaVizitați biserica fortificata de la Biertan, care este inclusă în Patrimoniu Mondial al UNESCO. Descoperiți Cetatea Sighișoara, Turnul cu Ceas, locul de naștere al domnitorului Vlad Țepeș (Contele Dracula). Apoi faceți o scurtă oprire în Tîrgu Mureș, un oraș cu multe clădiri în stil Secession. Mergeți si vizitati Cluj-Napoca, capitala istorică a Transilvaniei, economică, științifică și culturală.

Ziua 4: Cluj-Napoca/Budești/Sapânța/Vadu Izei. Descoperiți frumusețile din Cluj-Napoca (extern): Ansamblul monumental Matei Corvin din Cluj (rege al Ungariei care s-a născut în Transilvania), Biserica Sf. Mihail, Piața Muzeului (Piața Victoriei), catedrala și palatul Banffy. Continuați apoi către frumoasele regiuni din Copalnic-Manăștur Târgu Lăpuş pentru a descoperi cea mai frumoasă și autentică zone a țării: Maramureș. În Budești, vizitați biserica de lemn. Descoperiți Cimitirul Vesel de la Săpânța, un muzeu veritabil de Artă naivă în aer liber, realizat de maestru Stan Ioan Pătraș iar noapte luați micul dejun în pat la Vadu Izei.

Ziua 5: Vadu Izei/Maramureș/Bucovina. De asemenea, în Maramureș, cine traversează valea Izei poate vedea sate foarte frumoase. Vizitați casa tradițională din lemn (Muzeul Țăranului Român), monastere_maramuresbisericile frumoase de lemn din Ieud și Rozavlea. După traversarea Carpaților Orientali treceți prin pasul Prislop (1416 m), și ajungeți în Bucovina, în care puteți vedea mănăstirile și frescele somptuoase construite în secolul al XVI. Vizitați Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc. Pentru a găsi cazare pentru o seară, puteți folosi o resursă utilă https://hotelscan.com/ro, în care puteți alege un apartament într-un loc confortabil și convenabil.

Ziua 6: Mănăstirile din Bucovina. Vizitați capodoperele artei medievale din Moldova: mănăstirile din lemn, Sucevița și Moldovița, care sunt incluse în Patrimoniul Mondial al UNESCO datorită frescelor sale exterioare și interioare care au fost ilustrate în Biblie, viețile sfinților și episoadele din lupta împotriva otomanilor. Apoi Mănăstirea Dragomirna, o sinteză a arhitecturii românească post-bizantină.

Ziua 7: Bucovina/Mănăstirile Voroneț și Secu/Piatra Neamț. Plecare la mănăstirea Voroneț. Vizitați micul Muze tradițional Popa din Târpești. Mănăstirea Secu, apropiindu-vă de viața monahală ortodoxă luați masa de prânz. Apoi continuați deplasarea către Piatra Neamț.

Manastirea-Voronet-2

Ziua 8: Piatra Neamț/Cheile Bicazului/Prejmer/Brașov. Priviți din mașină frumusețile Cheile Bicazului, cele mai impunătoare din Carpaților Orientali. În Transilvania, opriți la Lacul Rosu a cărei suprafață este împânzită cu trunchiuri de copaci mineralizați. Deplasare la Prejmer și vizitați biserica fortificata țărănească, unică în Europa. Mergeți la Brasov și faceți cîteva vizite scurte însoțite de mese delicioase și de muzica populară.

Ziua 9: Brașov/Sinaia/București. În ultima zi vizitați orașul medieval Brașov fondat în 1211: centrul istoric construit în jurul Bisericii Negre (gotic catedrala) și casa Consiliului (primăria veche), Biserica Sf. Nicolae – Şcheii Braşovului, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Transilvania. Plecați spre stațiunea Sinaia, "Perla Carpaților" și vizitați Castelul Peleș (construit secolul al XIX-lea.), Fosta reședință regală de vară a Hohenzollern de România (colecții bogate de mobilier, covoare valoroase, arme și armuri).

error: Content is protected !!