Ce se întâmplă atunci când după sex am un pic de mâncărimi în zona intimă?

Postat in Oct 8 2015 - 9:49am by Jurnalul24
|

mancarimi dupa sex
Multe femei se plâng uneori că, după actul sexual cu partenerul lor, simt mâncărimi în „zona sensibilă”.
Mâncărimea vaginală este destul de comună și este de multe ori rezultatul unor boli tratabile cu ușurință.

Mai întâi de toate, există posibilitatea să fiți alergice la utilizarea spermicidelor sau la prezervativele din latex. În acest caz, soluția este simplă: selectați tipul de prezervative care nu sunt făcute din latex, dar poliuretan și care nu conțin spermicid, în scopul de a scăpa de aceste simptome.

Dincolo de orice, există posibilitatea să aveți o infecție fungică sau o boală cu transmitere sexuala BTS, care pot fi agravată de sex. Tratamentul infecției va calma cu siguranța mâncărimile vaginale.

De asemenea, nu utilizați un nou săpun cu parfum, o nouă loțiune sau un nou detergent? Fiecare dintre acestea ar putea fi, de asemenea, „motivul” mâncărimilor vaginale.

Dacă aveți peste 40 de ani, mâncărimea după actul sexual poate fi chiar un semn al menopauzei, fiindcă reducerea de estrogen poate duce la o subțiere a țesutului vaginal.

În cazuri extrem de rare mâncărimea vaginală este rezultatul alergiei la spermă. Dacă excludeți toate aceste opțiuni, atunci vizitați un medic alergolog care vă poate oferi un diagnostic precis.

Comentari

comentari