Cum se tratează refluxul biliar?

Postat in Iul 1 2016 - 10:23am by Jurnalul24
|

reflux biliar
Reflux biliar este o afecțiune care apare atunci când din bilă, acel lichid produs de ficat care se varsă în duoden (reflux) pătrunde în stomac și esofag. Refluxul biliar poate fi însoțit de reflux de acid. Atât refluxul acid cât și arsurile stomacale sunt simptome digestive pe care majoritatea persoanelor le experimentează.
Totuși, atunci când acestea se manifestă de cel puțin două ori în fiecare săptămână sau interfera cu desfășurarea activităților zilnice ale unei persoane.

Refluxul biliar poate fi cauzat de mai mulți factori, precum creșterea presiunii abdominale (sarcină, obezitate), de unele medicamente (numite anticolinergice, anti-inflamatoare), somnul după masa, de unele alimente (cafea, ciocolată , grăsimi), de fumat și de anumite boli (de exemplu, sclerodermie).

Există anumite tratamente și remedii naturiste pentru reflux biliar, care pot reduce durerile asociate ale acestei boli, să vedem care sunt.

Tratament reflux biliar

Unul dintre cele mai eficiente tratamente împotriva refluxului biliar are la bază un medicament cunoscut ca inhibitor ale pompei de protoni, care are scopul de a bloca lichidul biliar și de a preveni aciditatea. Acest tip de medicament scade producerea lichidului digestiv în ficat și pot reduce foarte mult prejudiciul cauzat în stomac și în esofag, precum și disconfortul și simptomele generate de refluxul biliar.

În cazul în care medicamentele nu vindecă flux biliar, medicul poate determina necesitatea de a efectua o intervenție chirurgicală pentru a crea o nouă legătură în intestinul subțire, având rolul de menține bila departe de stomac.

Remedii naturiste pentru reflux biliar

Pentru a trata refluxul biliar este foarte important să schimbați obiceiurile alimentare, să urmați o dietă bogată în legume (cu excepția celor roșii și ardei iute), bogată în fructe (citrice, precum portocale, mandarina, lămâie, grapefruit, ananas sau kiwi), legume, lactate scăzute în grăsimi, carne slaba, și carne de pește, de preferință, de culoare albă, ouă (nu prăjite) și ulei de măsline extra virgin. Acestea sunt printre cele eficiente alimente naturale împotriva refluxului biliar.

Scopul principal este să creșteți producția de acid clorhidric în stomac. Acest lucru presupune să eliminați sarea de masă și să utilizați sare de mare. Este necesar să consumați iaurt pentru a echilibra nivelul de bacterii bune din intestin, să consumați fructe, în special mere, pentru a ameliora simptomele de reflux biliar.

O altă metodă de a elimina refluxul biliar presupune să mâncați mai multe legume crude, prelucrarea termica a alimentelor distruge enzimele digestive care sunt foarte importante pentru sănătate.

Refluxul biliar poate fi tratat cu oțet de mere, calmează stomacul și va îmbunătățește digestia. Înainte de masă beți o lingură de oțet de mere organic brut amestecat cu 150 grame de apă. Acest remediu poate fi folosit și în cazul aparției episoadelor acute de reflux biliar.

Comentari

comentari