Femeile însărcinate care consumă pește nasc copii mai deștepți!

mama cu bebelus

Potrivit unui studiu al unui Centru de Cercetare din Barcelona, ​​peștele este alimentul ideal pentru creier. Cercetătorii au urmărit 2000 de mame începînd din perioada de concepție a copiilor și pînă în perioada cînd copii au împlinit 5 ani.

Cercetătorii au demonstrat că mamele care consumă frecvent pește, precum ton, somon și sardine, au de trei ori mai multe șanse de a avea copii puternici și cu neuroni sănătoși. Conform rezultatelor, copiii ai căror mame au consumat multe alimente care conțineau acizi grași omega-3 au putut ține un discurs.

În cazul femeilor gravide care nu au consumat pește, au avut copii cu un nivel mai scăzut de inteligență. „Fructele de mare este o sursă importantă de nutrienți esențiali pentru dezvoltarea creierului”, a declarat liderul studiului Jordi Julvez.

Potrivit cercetătorilor, peștele ca aliment are un efect pozitiv asupra sănătății adulților și a copiilor, în special, din cauza acizilor grași omega-3. Ei reduc semnificativ riscul apariției bolilor de inima și a vaselor de sânge, ajuta în dezvoltarea creierului bebelușului, a stomacului și înbunătățește procesele memoriei.

Comentari

comentari