PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ

Postat in Feb 25 2016 - 11:13pm by Bucur Borcan
|

În urma unor percheziţii la locuințe și societăți comerciale, 5 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost conduse la audieri. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 3.000.000 lei.

În ziua de 25 februarie 2016, 35 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice și ordine publică, din cadrul IPJ Olt au efectuat 12 percheziţii, în municipiul Slatina, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru comiterea mai multor infracţiuni de natură economică. În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă și mijloace de stocare date, în vederea probării activităţii infracţionale. De asemenea, 5 persoane au fost conduse la sediul I.P.J. Olt, pentru audieri.

Acestea sunt bănuite că, în perioada 2008 – 2015, în calitate de administratori și asociați ai unor societăţi comerciale, din municipiul Slatina, având ca obiect de activitate operațiuni cu metale feroase și neferoase, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii achiziții fictive de la alte opt societăți comerciale, în scopul rambursării ilegale de TVA. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 3.200.000 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul IJJ Olt.

Bucur Borcan

Comentari

comentari