PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ

Postat in Mar 24 2016 - 8:50pm by Bucur Borcan
|

Documente de evidenţă contabilă şi mijloace de stocare date au fost ridicate de poliţiştii din judeţele Olt şi Vâlcea, în trei percheziţii domiciliare.

În ziua de 23 martie 2016, poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au efectuat trei percheziţii în judeţele Olt și Vâlcea, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală. În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă și mijloace de stocare date, în vederea probării activităţii infracţionale. De asemenea, 2 persoane au fost conduse la sediul IPJ Olt, pentru audieri.
În fapt, acestea sunt bănuite că, în perioada 2012 – 2015, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale având ca obiect principal de activitate comerțul cu produse cerealiere și produse de panificație, au evidenţiat cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale și n-au înregistrat în evidenţa contabilă sau în alte documente legale ale societăţii, în întregime, veniturile obţinute. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de de 821.559 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Bucur Borcan

Comentari

comentari