Somptuoasele mesele de Craciun, Revelion si sarbatorile de Anul Nou sunt nelipsite pe mesele romanilor, comform traditiilor mesele se umplu cu tot felul de mancaruri traditionale bune, nelispsitele preparate din carne de porc precum; sarmalute, caltabosi, carnati cu jumari, friptura de porc, etc. si alimente precum ; cozonacii, fursecuri, placinte, etc. din abundenta, care din pacate consumate intr-un timp atat de scurt sunt un regim de ingrasare. Daca sunteti printre cei care s-au complacut in exagerarea consumului de alimente de sarbatori urmati acest plan de dieta, puteti pierde 3-4kg in doar 7 zile, sau daca aveti mai mult timp, 9kg in trei saptamani.

cantar

Ce contine dieta?    

O dieta simpla bazata pe 1250 de calorii pe zi, folosind alimente bogate in fibre pentru a va face sa va simtiti mai usurati pentru mult timp, capatand multa energie. Retetele sunt usoare si pot fi realizate in doar cateva minute. Daca va abateti intr-o zi, nu renuntati … intorceti-va pe drumul cel bun, cat mai curand posibil.

Cum functioneaza?

Cele 1.250 de calorii pe zi sunt suficiente pentru a pierde 3-4kg in prima saptamana si echilibrat cu 2-3kg in a doua saptamana. Pentru ca am ales alimentele cu o multime de proteine si cu un Index Glicemic (IG) redus, care elibereaza zaharul incet, va veti simti satuli mai mult timp si nu veti dori sa mai luati inca o gustare.

Cum putem tine dieta dupa Craciun si Anul Nou?

Oricine doreste un mod fara complicatii de a pierde cateva kilograme dupa Craciun si Anul Nou, o poate face lejer. Aceasta a fost conceputa pentru perioada de dupa petrecerile de sarbatori, este o modalitate foarte buna de a pierde cateva kilograme pentru orice ocazie speciala… sau doar pentru ca vreti sa slabiti si sa aratati bine.

Cum se procedeaza?
  • E simplitate in sine. Pentru fiecare saptamana (intre 1 si 3 saptamani in functie de cat doriti sa slabiti) puteti alege un mic dejun, un pranz, o cina si o gustare din cele enumerate, pe zi. Optiunile vegetariene sunt marcate cu un V. Vegetarienii ar trebui sa alega branza cu cheag, non-animala si iaurt care nu contine grasimi. Acestea sunt marcate corespunzator pentru vegetarieni.
  • Beti cel putin 6-8 pahare de lichide pe zi, ideal apa, ceai, cafea, ceai de plante, bauturile dietetice sunt foarte OK.
  • Nu trebuie sa va lipsesca, de asemenea, 275ml lapte degresat, ceai si cafea pentru a le bea.
  • Daca sunteti inca infometati, alimente “usoare”, puteti manca in orice moment, orice tip de legume crude, fierte sau coapte (cu exceptia cartofilor dulci) o frunza de salata verde, presarata cu suc de lamaie sau otet balsamic, un bol de legume proaspate sau fructe de padure congelate (zmeura, capsuni, afine) sau pepene galben proaspat.
  • Verificati in 5 zile daca sunteti multumiti. Cele mai multe dintre combinatiile masei zilnice ar trebui sa asigure acest lucru, dar daca nu, se adauga un plus in sectorul fructelor si legumelor din cele enumerate. O portie de 2-3 linguri de legume sau un castron de salata.
  • Incercati sa consumati peste gras (somon sau sardine) timp de o saptamana. Este bogat in omega-3.

 

Mic dejun

Alegeti din:

  • Cereale simple cu lapte degresat. O banana mica. V
  • 1 felie de paine integrala, prajita cu 200g fasole coapta.V
  • 2 oua omleta (nu cu mezeluri, bacon sau alte optiuni)
  • 125 ml de cereale cu (40g) lapte degresat. Un mar. V
  • 1 x iaurt 125ml redus in grasimi, bio natural, acoperit cu doua linguri de fulgi de cereale si o mana de afine.V
  • 30g de miere, cereale integrale, 125ml lapte, 1 pumn de stafide sau orice alte fructe uscate degresate.V
  • 1 pachet de cereale integrale de 250ml. Mure si Afine ( mure si fructe de padure).V
  • 1 felie de paine de soia si seminte de in, prajita, cu un strat subtire de gem sau marmelada. 1 x 175 g iaurt degresat. V
  • 1 felie de paine prajita integral cu 1 felie de sunca slaba, spate, la gratar si doua linguri de fasole coapta, 1 rosie si 4 ciuperci mijlocii la gratar.
  • 3 linguri cereale musli cu 125 ml iaurt de fructe degresat.
Pranz

Alegeti din:

  • Chifla umpluta cu crema de branza cu continut redus de grasimi. Serviti cu salata de porumb dulce conservat, fasole rosie si fasole verde fiarta. Un iaurt de 100g fara grasimi cu aroma de fructe. V
  • 2 lipii umplute cu frunze verzi, rosii si ardei, 3 linguri conserva de fasole si un pic de braza rasa. Nectarine. V
  • O jumatate conserva de sardine in sos de rosii cu doua bucati de faina integrala paine prajita. Un pumn de struguri.
  • 1 lipie din faina integrala umpluta cu carne de pui fara piele, rece si 2 lingurite de maioneza cu continut scazut de grasimi.
  • 300g de supa de legume cu morcov, coriandru, 1 lingura de unt intinsa pe 3 biscuiti. Rosii tocate felii. V
  • O cutie de 250g ton cu legume si un iaurt cu fructe de 125g.
  • Sandwich din doua felii de paine multigrain, de marimi medii, cu un nivel scazut de grasime si umplut cu o multime de salate, plus oricare dintre meniurile de mai jos (urmate de o bucata de fruct, precum; un mar sau o para):

– Creveti. V
– Branza degresata. V
– Sunca de pui fara piele in saramura.

  • Un cartof copt cu oricare dintre meniurile de mai jos (urmate de o bucata de fruct, precum; un mar sau o para):

– 300 de grame de fasole. V
– O felie de sunca pe inaltimea unei palme si cateva linguri conserva de ananas (suc), o jumatate de cutie de Ratatouille colorat. V
– O cana mica de branza de vaci, cu praz, amestecat cu un morcov ras si rosii tocate. V

 

Cina

Alegeti din:

  • 200g spaghetti cu broccoli. Un castron de zmeura. V
  • Piept de pui fript (fara piele), 2 cartofi fierti, morcovi si conopida. Inghetata de zmeura.
  • Un pachet de 220g paste fusilli bolognese cu 170g sos de tomate. Se serveste cu frunze de salata. V
  • O jumatate din Pizza Express Margarita de 270g cu ketchup. Plus un bol mic de salata de fructe proaspete. V
  • 100g file de somon la gratar, servit cu cartofi si legume verzi. Un iaurt cu fructe.
  • Sardine proaspete la gratar. Zdrobiti un catel de usturoi, frecati in interior si suprafetele exterioare ale patru sardine eviscerate. Frigeti-le pana se coc suficient. Serviti cu un cartof fiert dulce, broccoli si ornati cu lamaie. O jumatate conserva din 420g suc cocktail de fructe.
  • 150g (greutate bruta) friptura la gratar se serveste cu 100g ciuperci prajite la cuptor; adaugati doua linguri ulei de masline cu ceapa prajita si amestecati cu ciuperci.
  • Legume stir-fry dulci si acre. Se amesteca si se prajesc doi pumni mari de legume tocate, precum; ceapa, ardei, porumb dulce si ciuperci, intr-o lingura de ulei de rapita. Adauga 3 bucati linguri drenate de ananas in suc, o jumatate de cutie de rosii conserve, un pic de sos de tomate, plus otet alb de struguri si miere dupa gust. Se lasa la fiert pana cand sosul se ingroasa. V
  •  Frigarui de creveti. Se iau 150g creveti cruzi si se infig in 2 frigarui intercalate cu piper marunt, ciuperci si ceapa rosie. Se ung cu un pic de ulei si se presara piper negru sau un pic praf de ardei iute si ii puneti la gratar. Urmat de 50g tort de ciocolata.

Gustari Alegeti intre:

  • 70 de grame de alune prajite sau migdale coapte.V
  • 1 iaurt de fructe.
  • 2 mere mijlocii.V
  • 3 felii de mango (proaspete sau conserve si scurse), cu 2 felii de sunca fara grasime.
  • 3 lingurite de unt de arahide cu morcovi.V
  • 4 patrate mici de ciocolata neagra de inalta calitate, cu 70% cacao.V
  • 100g creveti cu o lingura de sos.
  • O mana mica de arahide si stafide.V

Pentru cina alegeti alimente cu mai putin de 400 de calorii si adaugati o multime de legume intregi sau netaiate la salata.
Un sandwich cumparat sau salata la masa de pranz ar trebui sa aiba pana in 300 de calorii. La urma consumati citrice.
Puteti schimba zilnic mancarurile, este recomandat 1 x 150 ml (1/4 pt) pahar de vin rosu sau vin alb, sau doua paharele de gin tonic (fiecare cu 25 ml)

Pentru a arata bine trebuie un pic de vointa si un pic de sacrificiu, una peste alta orice se poate, totul este sa vrei. Pe langa aceaste diete ar prinde bine si un pic de miscare dar nu este musai. Succes!

Comentari

comentari