Chisturi ovariene sunt foarte frecvente în rândul femeilor. În acest articol vă prezentăm câteva sfaturi pentru reduce chisturile ovariene și pentru a preveni apariția altora prin prevenirea ovulației.

Ce sunt chisturile ovariene?

Chistul ovarian este asemănător unui sac rotund cu pereți subțiri, plin cu lichid limpede, care se dezvoltă în ovar ca parte a procesului normal de producere de ovule.

Schimbările hormonale, poate cauza cicluri menstruale neregulate și hipotiroide.

chist ovarian
La anumite persoane pot apărea simptome, cum ar fi tulburări menstruale sau dureri în perioada ciclului menstrual, durere pelvina severa apărută brusc însoțită de greață și vărsături, sîngerare vaginală abundentă, lipotimie brusca sau slăbiciune, amețeală bruscă însoțită de disconfort abdominal care durează mai mult de 2 ore, dureri în timpul tranzitului intestinal sau actului sexual, senzație de plinătate sau greutate în abdomen, presiune la nivelul vezicii sau rectului – necesitatea de a urina frecvent, iar la altele nu sunt însoțite de nici un simptom și sunt depistate întâmplator, pe parcursul examenului pelvin.

Ce trebui să evite persoanele cu chisturi ovariene?

1. Soia

Soia conține compuși cunoscuți ca izoflavone, care sunt similari chimic estrogenului și comporta în corp precum estrogenul; totuși ei sunt cu mult mai slabi decât estrogenul găsit în corp.

2. Plastic

Apa depozitată în sticle de plastic și alimentele ambalate în cutii de plastic sunt periculoase pentru persoanele care au chisturi ovariene. Unele tipuri de plastic eliberează substanțe chimice toxice în alimente, apoi afectează organismul.

3. Parabenii

Parabenii sunt substanțe conservante sintetice regăsite într-o mare varietate de cosmetice și produse pentru îngrijire corporală (deodorante, creme, șampoane etc). Produsele care conțin parabenii sunt un factor care poate contribui la dezvoltarea bolii, care intră în organism prin piele.

Sfaturi pentru a reduce chistul ovarian în mod natural

Este important sa consumați alimente din carne ecologică și produse lactate Bio. Astfel, veți evita consumul de aditivi alimentari. Aditivii alimentari anorganici pot duce la creșterea nivelului de estrogen, răspunzători dezvoltării chisturilor ovariene.

Folosiți doar detergenți din ingrediente naturale (Bio), ce nu afectează mediul înconjurător și sănătatea. Substanțele chimice prezente în detergent, odată ajunse în organism pot afecta metabolismul. Este esențial să evitați produsele care conțin ftalații.

Tratamente naturiste chisturi ovariene

Rădăcina de maca, armuraiul, cohoș negru (Actaea racemosa), traista ciobanului și coada șoricelului este bun pentru reglarea ciclurilor menstruale și a durerilor ovariene. De asemenea, stimulează fluxul sanguin în organele genitale. Se vor face spălături intravaginale cu infuzii din aceste plante de două ori pe zi.

Comentari

comentari