acnee spate

Acneea poate apărea în orice zonă a corpului acoperită de foliculi de păr, cum ar fi spatele, pieptul sau umerii și, de aceea poate fi destul de frustrantă. Și, care sunt modurile prin care poți scăpa de acnee de pe spate? De fapt, este necesar să urmezi doar câțiva pași pentru a scăpa cît mai rapid de acnee de pe spate.

Poartă îmbrăcăminte lejeră

Ar trebui să porți haine lejere confecționate din țesături naturale din bumbac, care este un material ușor, moale și confortabil, absoarbe și eliberează transpirația rapid, fiind un material care respiră. Acest lucru face din bumbac o țesătură ideală, care lasă pielea să respire. În plus, hainele strîmte te fac sa transpiri mai mult, ceea ce creează un mediu propice dezvoltării infecțiilor.

Strînge parul de pe spate

Nu lăsa părul pe spate, deoarece zona acoperită de păr nu face altceva decît să transpire pielea și să se lipească de spate, favorizînd apariția acneei. Strînge parul care ți-a rămas la spate pentru a te proteja de transpirație.

Spală și schimbă cît mai des sutienul

Pentru a va păstra pielea curată trebuie să porți un sutien foarte curat sau să îl înlocuiești cât mai des.

Fă duș înainte și după terminarea exercițiilor fizice
Înainte și după terminarea exercițiilor fizice fă un duș fără a aștepta ca corpul să se răcească. Transpirația pe care o elimini în timpul antrenamentelor în combinație cu praful sau alte impurități pot afecta pielea de pe spate.

Protejează-ți pielea

În primul rând, folosește un șampon și un săpun de corp cît mai bun. Înainte de toate, spală-te cît mai bine pe spate.

Alege cel mai bun detergent de rufe

Aromele prezente în detergenți sunt sintetice și pot irita pielea sensibilă. 95% din materialele chimice conţin petrol lampant. Deci, fii foarte atent atunci când alegi un detergent de rufe!

Comentari

comentari