Tratamente naturale pentru tuse pe timp de noapte. Iată cum calmăm tusea din timpul nopții

Postat in Sep 13 2015 - 6:11pm by Jurnalul24
|

tuse noaptea

Tusea poate apărea în orice moment al zilei, trebuie să fiți precauți în special atunci când se tuse apare în timpul nopții.

În următorul articol, veți găsi tratamente naturale pentru tuse pe timp de noapte și câteva sfaturi pentru atenuare.

Noaptea este momentul cel mai critic pentru tuse deoarece congestia se înrăutățește și simptomele se agravează.
Principalul motiv pentru care tusea nocturn este mai pronunțată decît pe timpul zilei este legată de poziția corpului. În poziția așezat sau culcat sunt obstrucționate căile respiratorii iar consecințele sunt:

– Durere în gât.
– Lipsa odihnei și trezitul în timpul somnului.
– Inconvenient pentru persoanele cu care dormiți sau care dorm în apropiere.
– Posibilitatea de înec cu salivă sau cu flegmă.

Cum tratam sau prevenim tusea pe timp de noapte?

Acordați o atenție deosebită la următoarele sfaturi și recomandări pentru a trata sau ameliora tusea pe timp de noapte.

Suc de lămâie și miere

Ingrediente

 • 1 cană cu apă caldă (200 ml)
 • Zeamă de la 1 lămâie
 • 1 linguriță de miere

Pregătire
Se amestecă toate ingredientele și beți această băutură înainte de a merge la culcare.

Vă veţi bucura de proprietăţile calmante şi sedative asupra mucoasei şi căilor respiratorii. În plus, lămâia oferă vitamina C, care îmbunătățește apărarea și este un puternic antibacterian și antiseptic. Mierea este antiseptică și antioxidantă și are rolul de a curăța gâtul.

Este necesar de asemenea, ca acest remediu împotriva tusei făcut acasă să fie dulce și fierbinte, provoacă creșterea secreției de salivă și va curăța mucusul din căile respiratorii.

Gargară cu apă sărată

Ingrediente

 • 1 linguriță de sare grunjoasă (5 g)
 • ½ cana apa calda (125 ml)

Pregătire
Se amestecă ingredientele într-un pahar.
Gargara se introduce și se ține în gură.
Amintiți-vă că nu trebuie să înghițiți apa. Trebui să o aruncați după ce terminați.

Usturoi și ceapa

Aceste două legume au o mare putere antiseptică și antibacteriană care poate elimina orice virus sau bacterie care provoacă tuse. Se pot consuma crude sau vă sfătuim cum să faceți o supa.

Ingrediente

 • ½ ceapa
 • 1 cățel de usturoi
 • Cantitatea necesară de apă

Pregătire
Pune totul într-o cratiță și se încălzește.
Se filtrează și se bea ca ceai sau supă.
Poate nu vă place atât de mult aroma, însă puteți adăuga câteva picături de lămâie. Beți înainte de a merge la culcare.

Băuturi și lichide

Dacă tusea persistă noaptea, este necesar să aveți întotdeauna lîngă pat o sticlă de apă pentru episoadele dimineții. De asemenea, este recomandat să beți mai multă apă sau lichide pe tot parcursul zilei.

Ceaiuri de plante, sucuri naturale de fructe și apă minerală sunt cele mai recomandate. Cele mai bune ceaiuri pentru tuse care vă pot ajuta sunt:

 1. Anason
 2. Ceai verde
 3. Chimen dulce

Deși tusea este mai probabil să apară pe timpul iernii, de asemenea, mulți oameni suferă în timpul lunilor calde. În loc de a consuma ceai fierbinte îl puteți filtra și pune într-o sticlă unde îl puteți lua peste tot pentru a-l bea în timpul zilei (de bine, evita deshidratarea).

Bomboane

Mâncați bomboane la greu (pot fi cu miere, menta, etc.) se folosesc pentru a reîmprospăta gura și gatul, dar, de asemenea, pentru a crește cantitatea de saliva care și pentru a înmuia mucusul și flegma.

Obiceiuri pentru a evita tusea pe timp de noapte

În plus față de remedii naturale pentru tuse nocturne, precizate mai sus puteți profita de obiecte de camera pentru a scăpa de problema tusei. Pentru aceasta, vă recomandăm:

Instalați un umidificator: tuse de multe ori se produce atunci cînd aerul este foarte uscat. Acest aparat nu doar va îmbunătăți umiditatea din camera, dar, de asemenea, va evita răspândirea unor viruși și bacterii.

Puneți perne suplimentare: Atunci cînd tusea se înrăutățește pe timp de noapte schimbați poziția corpului, tusea o să se amelioreze. Puteți dormi cu mai multe perne pentru a ridica capul si trunchiul dvs. Plămânii și gâtul sunt ridicate la nivelul corpului, astfel, se reduce drenajul de mucus din gat care declanșează reflexul.

Ridicați patul: Dacă nu este foarte confortabil somnul cu perne suplimentare puteți pune niște lemne la picioarele patului (cele în antet). Efectul sunt același și pot evita durerea în gât sau spate.

Comentari

comentari