Tratamente naturiste pentru prostată marită

Postat in Apr 7 2016 - 12:34pm by Jurnalul24
|

prostata marita
Prostata mărită sau prostatita este o afecțiune care poate apărea din diverse cauze. Pacienţii care suferă de această afecțiune prezintă deseori durerii și disconfort specifice acestei boli. Pe lângă respectarea recomandărilor unui urolog și un tratament adecvat, există remedii naturiste care tratează natural prostata mărită. Iată care sunt cele mai bune remedii pentru prostată mărită:

Băi fierbinți pentru prostată mărită

Băile calde este unul dintre cele mai bune remedii pentru prostată mărită, în special datorită simplității sale. De regulă trebuie să stai în cadă timp de 20 minute în apă fierbinte, cât să acoperi burta. Apa caldă ajută la ameliorarea inflamației, durerii și dificultății de urinare. În plus, adăugați în apă, planta coada – calului, va crește efectul dezinflamant. Aceste băi trebuiesc realizate de trei ori pe zi.

Coada-calului, pentru prostată

Dacă urinezi des şi mai ales noaptea, cu jet întrerupt şi ai senzaţii de usturime şi de golire incompletă a vezicii, coada-calului îţi poate fi de ajutor, datorită proprietăților sale depurative, dezintoxicant și dezinflamant. Coada- calului poate fi folosit pe post de uz intern cât și extern. Prepară o infuzie din două-trei linguri de frunze de plantă uscată la un litru de apă şi consumă trei căni de ceai pe zi.

Coada-calului – Precauţii şi contraindicaţii
  • Este bine sa-l evitați dacă aveți deficit de tiamina.
  • Nu prelungiţi o cură de coada-calului mai mult de 6 săptămâni.
  • Diabeticii, trebuie sa-l evite, deoarece reduce nivelul zahărului din sânge.
  • Nu se recomandă în timpul sarcinii şi alăptării.
  • Coada-calului poate irita tractul digestiv.
  • Este bine să o evitaţi dacă suferiţi de boli cardiace sau renale.
  • Atenţie! Coada-calului poate fi confundată cu o plantă otrăvitoare asemănătoare, care creşte în mlaştini (Equisetum palustre).
Ananas, pepene galben sau verde pentru prostatită

Alimentele diuretice precum ananasul, pepenele galben sau pepenele verde nu trebuie să lipsească din dieta tuturor pacienților cu prostată marită. Aceste fructe cu un conținut mare de lichide ajuta la eliminarea toxinelor și reduc retenția de lichide din organism, ajutând astfel la ameliorarea disconfortul cauzat de prostata mărită.
O altă recomandare este să consumați multă apă, asa ca vă sugerăm să consumați minim 2 litri de lichide pe zi.

Usturoi, pentru prostată mărită

Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a contracara bacteriile si pentru a reduce inflamația, este un tratament excelent pentru prostată. Mâncă în fiecare dimineață usturoi crud, înainte de micul dejun.

Ceai de păpădie pentru prostată mărită

Păpădia este o alt plantă medicinală foarte bună în tratarea prostatei mărite, datorită capacității sale de purificare, diuretice și anti-inflamatoare. Poți consuma trei cești pe zi, timp de 1 lună, și nu este recomandat să-l bei mai mult de 2 luni, deoarece poate dăuna sănătății stomacului.

Păpădia – Precauţii şi contraindicaţii
  • Este bine sa-l evite pacienții cu calculi biliari sau pietre la rinichi.
  • Este bine sa-l evite cei care suferă de arsuri la stomac, gastrita sau ulcer de stomac, deoarece aroma acestui ceai este foarte amară.
  • Aceasta planta poate interfera cu efectul de medicamente, cum ar fi litiu, antibiotice, diuretice și tratamente pentru a crește nivelul de potasiu.
Semințe sau ulei de dovleac pentru prostată mărită

Datorită conținutului său de curcubitacină, ce ajută la prevenirea și eliminarea prostatei, semințele de dovleac sau uleiul sunt un remediu eficient în rezolvarea afecțiunilor renale,o alegere foarte eficientă în tratarea prostatei mărite.

Comentari

comentari