5 factori care înfluențează pierderea virginității mult prea devreme

Rate this post

pierdere virginitate
Există anumiți factori care îi fac pe tineri să-și înceapă viața sexuală. Pentru unii este o presiune cu ei înșiși, pentru unii, o dorință arzătoare pe care vor neapărat să o experimenteze, dar și pentru că se face prea multă propagandă despre pierderea virginității în fiecare cultură și în fiecare strat social.

Conform numeroaselor sondaje, cei mai mulți oamenii își pierd virginitatea la aproximativ 17 de ani, astfel încât aproape toate fetele știu totul la vîrsta de 20 de ani. Prima partidă nu este memorabilă sau remarcabilă, este doar primordială. În acest articol iți prezentam care sunt principalele cauze ce îi fac pe tineri să-și piardă virginitatea încă de la o vârstă fragedă.

1. Factorul genetic

Într-un studiu publicat recent în revista “Nature Genetics”, oamenii de știință au studiat aproximativ 125.000 de tipuri de gene ale unor persoane cu vârste cuprinse între 40 și 69 ani și au descoperit aproximativ 38 de specii de gene care ar influența decizia pierderi virginității. Un alt factor este care influențează această decizie este instalarea pubertății. Cu toate acestea, articolul spune că factorii culturali influențează decizia de a începe viața sexuală, deci nu putem spune că suntem doar sclavi ai instinctelor.

2. Mass-media

Există o serie de metode moderne prin care mass-media spală creierele adolescenților, îi fac să aleagă un drum liber în viață, care include sex fără discernământ, droguri, scoală cît mai puțină. Nu există multe studii care să ateste influența mass-mediei asupra psihicului imatur al copilului datorită comunicării conținutului de natură sexuală, violență, etc., dar de multe ori realitatea are puține lucruri în comun cu sine.

3. Menstruația

Fetele ajung la pubertate mai devreme decât baieții, după apariția menstruației, probabil, vor face sex pentru prima dată. Chestia e că, o data ce organismul primește de la creier semnale ca a debutat pubertatea, începe să producă hormoni responsabili pentru dorința sexuală, excitarea, etc.

4. Relațiile cu părinții

Adolescenții care au o relație strânsă și deschisă cu părinții lor, își pierd virginitatea mult mai târziu decât cei care au relații negative cu proprii părinți. Desigur, acest lucru nu este valabil în toate cazurilor, există mulți oamenii care comunică foarte bine cu copii lor, însă nu suficient de pozitiv.

5. Relațiile cu prietenii

Comunicarea părințiilor cu copii lor este importantă, însă opinia prietenilor poate influența foarte mult decizia unui adolescent de a face sex pentru prima dată. Nimănui nu îi place să se simtă lăsat/ă pe afară atunci când încep discuţiile incitante despre ultimele cunoştinţe în materie ale prietenilor, așa că aleg să fie în rând cu ceilalți, aleg să facă același lucru ca ceilalți prieteni. Cu toate acestea, există întotdeauna loc de întors, există dreptul la opinie proprie.

error: Content is protected !!