7 tratamente neobișnuite care au fost folosite pentru a “vindeca” homosexualitatea

Rate this post

Până în anul 1990, homosexualitatea a fost considerată o boală psihică și necesita administrarea unor prescripții de tratamente inumane.

Înainte de anul 1973 homosexualitatea apărea în Manualul de diagnostic şi statistică a tulburărilor mentale şi era considerată o boală tratabilă. În anul 1973 a fost înlăturat conceptul de afecţiune sexuală pe motivul că nu îndeplinea cerinţele de „pericol şi neputinţă socială”, care defineau în mod normal o boală. Această scurtă menţionare indică faptul că indivizii care suferă de această condiţionare nu sunt apţi pentru terapie. (Asociaţia de psihiatrie americană, 2000). Cu toate acestea, în ciuda eliminării din această categorie, mulți oameni și-au dorit să schimbe orientarea sexuală a homosexualilor.

În acest sens, am adunat cîteva dintre cele mai neobișnuite modalități de “tratament” a homosexualității, de-a lungul istoriei.

1. Implantarea hormonilor
implantare hormoni
În timpul guvernului lui Hitler, a avut loc tratamentul cunoscut sub numele de “implantarea de hormoni, ce consta în introducerea unor capsule cu hormoni sintetici preparați, printr-o ruptură în anus și în partea inferioară a abdomenului (dreapta jos), pentru a “inversa” sexualitatea.

2. Castrarea
castrare nazisti
Practica castrări a condus de asemenea, la prevenirea legăturilor sexuale între bărbați și astfel, boala numită homosexualitate era exterminată. Consecințele: mii de decese, traume fizice și psihologice; efecte 0.

3. Violența
violenta
În mod similar, în perioada nazistă, homosexualii au fost supuși la muncă forțată și bătăi; pentru a face lucrurile și mai dramatice homosexualii erau violați în anus cu obiecte ascuțite.

4. Hipnoza
hipnoza
Terapia reparatorie a alunecat la începuturile sale spre psihanaliză, cu aceleași teste Sigmund Freud a ajuns la concluzia că hipnoza ar putea creste sentimentul heterosexual, dar fără prea multe rezultate.

5. Tratamentul homosexual de aversiune
tratament homosexual
Prin acest “tratament”, medicii au încercau să asocieze imaginile de natură homosexuală cu durerea și greața.

6. Tratamentul Ludovico
Tratamentul Ludovico
Este terapia de aversiune pe baza de electroșocuri. In practica medicală, ea poate fi, de asemenea, efectuată precum cunoscutele injecții emetice.

7. Terapii
terapii
Cele mai recente în acest sens au fost celebrele terapii psihologice și discuțiile de auto-ajutor care promiteau o vindecarea completă a homosexualității. Cu toate acestea, în mod repetat, s-a descoperit că eficiența lor este nesemnificativă.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: