Abrogarea Ordonanței 13: Neșansa Mitropolitului Olteniei

Rate this post

Conflictul din cadrul Mitropoliei Olteniei, nu pare să înceteze. Mitropolitul Irineu , certat cu legea, credea că va găsi o împăcare cu DNA-ul odată cu promulgarea ordonanței de urgență, care a stârnit un val de controverse în rândul populației țării.

Nemulțumiți de această ordonanță au fost și preoții din subordinea acestuia, care au participat la miting cu gândul la Ierarhul lor care astfel ar fi găsit nevinovat pentru nelegiuirile comise. Vădit indignați de această decizie, aceștia s-au arătat dispuși să furnizeze date despre chiriarhul lor, care ar ajuta la o mai ușoară soluționare a dosarului, însă în defavoarea acestuia.

Desigur nemulțumirea lor s-a datorat și faptului că în timp ce Mitropolitul împreună cu șefa de cabinet și consilierii intimi, sarbatoareau promulgarea acestei ordonanțe, ei nu se aflau pe lista invitaților de la palat.

Scandarile protestatarilor l-au făcut pe IPS Irineu să-și piardă orice urmă de speranță în ceea ce privește achitarea sa. Tristețea s-a așternut din nou pe chipul lui și al apropiaților dar nu și pe chipurile celor care îi cunosc afacerile și modul despotic în care conduce Mitropolia.

De asemenea, trimiterea în judecată a IPS Teodosie al Tomisului l-a făcut pe Mitropolit să se gândească la ce este mai rău. Preoții aflați în subordinea sa, deloc deranjați de o astfel de decizie s-ar oferi chiar să o grăbească, făcând un miting împotriva acestuia. Conștienți de faptul că închisoarea nu este un mediu prea plăcut, preoții arhiepiscopiei Craiovei , ar fi de acord să semneze o petiție prin care își dau acordul ca și Maica Miriam Link să îl însoțească pe Mitropolit. Desigur că în compania
acesteia, câțiva ani de penitenciar nu ar fi chiar o povară.

Ne arătăm încrederea în instituțiile statului, că acestea își vor face datoria. În nenumărate rânduri am atras atenția asupra nelegiuirilor ce se produc la Mitropolie de către IPS Irineu, dar și în întreaga Mitropolie a Olteniei. Nici Arhiepiscopul Valcii nu pare să fie un model de ierarh, care să fie interesat numai de binele instituției pe care o conduce. Deși nu putem spune că golirea unor conturi ale Arhiepiscopiei Ramnicului, imediat după alegerea acestuia în scaunul de la Vâlcea, ar avea o legătură cu dispariția unor importante sume de bani din vistieria Manastirii Lainici, totuși ne întrebăm : cum se poate ca un episcop să își insusasca niște bani, fără ca lipsa acestura să fie sesizată de către șeful său. Datoria noastră de jurnaliști este să punem în lumină anumite situații care par să scape ochiului vigilent al legii, mai ales în contextul în care presa vâlceană pare să fi intrat într-o stare de amorțeală odată cu apariția celui care a oferit prețul corect pentru tăcerea jurnaliștilor.

Pe această cale adresăm un îndemn și IPS Irineu: din moment ce v-am găsit noi, nu are rost să ne mai căutați!

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: