Acestea sunt cele 10 meserii care vor dispărea în următorii ani

Rate this post

Datorită progresului tehnologic rapid prin introducerea unor mijloace, precum e-mail, Facebook și Twitter, meseria de poștaș va fi cu siguranță pe cale de dispariție în viitor.
postas romania

Până în 2022, Biroul american de Statistica a Muncii estimează o reducere cu 28% a locurilor de muncă din serviciile poștale, adică în jurul valorii de 139 100 mai puține posturi.

Cu toate acestea, postașii nu sunt singurii ale căror locuri de muncă dispar. Evoluția tehnologiei și a pieței au afectat o gamă largă de ocupații.

Pe baza perspectivelor de angajare și a datelor, BLS a urmărit întocmit o listă cu meseriile pe cale de dispariție.

1. Fermier
Reducere estimată până în 2022: 19%

De obicei, aceștia operează culturile de plante și se ocupă de creșterea animalelor, ei mai produc fructe și produse lactate.

De ce acest declin? Bunuri precum; terenuri, mașini, semințe și substanțe chimice sunt din ce în ce mai scumpe, fermierii și agricultorii bine capitalizați vor fi capabili să cumpere multe ferme disponibile.
fermier

2. Angajat imprimare
Reducere estimată până în 2022: 5%

Potrivit BLS, lucrătorii din imprimare inspecteză materialele printate pentru a descoperi problemele și pentru a identifica modificările necesare.

De unde vine acest declin? Ziarele și revistele au făcut reduceri semnificative în volumul de imprimare în ultimii ani, iar aceste instrumente au ajuns un format digital foarte mare.
imprimare

3. Operator utilaje de metal și plastic
Reducere estimată până în 2022: 6%

Potrivit BLS, muncitorii care control și operează mașinile din fabrici vor scădea.

De ce acest declin? Din cauza progresului tehnologic, toate aceste meserii sunt deja sau vor deveni automatizate.
lucrator masini plastic metal

4. Auditor de asigurare
Reducere estimată până în 2022: 6%

Încercarea de a determina rata de risc din contracte devine incertă la companiile de asigurare.

De ce acest declin? software automat permite angajaților pentru a procesa cererile de informații și mai repede decât înainte, reducând astfel nevoia de asigurători.
agent constatator

5. Florar
Reducere estimată până în 2022: 8%

Ei folosesc instinctul lor artistic și cunoașterea diferitelor tipuri pentru a alege florile potrivite pentru orice ocazie.

De ce aceste declin? Oamenii nu mai cumpără mai multe flori.

6. Reporter / corespondent
Reducere estimată până în 2022: 13%

Informează publicul cu privire la știri și evenimente care au loc la nivel internațional, național și local.

De ce acest declin? Scăderea veniturilor din radio-publicitate, ziare și televiziune va afecta negativ creșterea ocupării forței de muncă pentru aceste ocupații.
reportera

7. Agent de turism
Reducere estimată până în 2022: 12%

Aranjează transportul, cazarea și activitățile din excursii.

De ce acest declin? Datorită internetului, călătorii găsesc acum oferte unice de cazare și bilete de avion potrivite, fără a mai apela la serviciile agenților de turism.

8. Poștaș
Reducere estimată până în 2022: 28%

Vinde și colectează produse poștale, clasifică şi distribui scrisori.

De ce acest declin? Sistemele automatizate de sortare, în special cutiile poștale, își restrâng bugetele și pun accent pe o mai mare utilizare a serviciilor electronice și telecomunicațiilor, se reduce astfel necesitatea lucrătorilor poştali.
postas romania

9. Stewardesă
Reducere estimată până în 2022: 7%

Are sarcina de a îndruma și de a servi călătorii.

De ce acest declin? dificultățile economice în curs de desfășurare și convențiile colective ar putea impiedică companiile aeriene să recruteze noi însoțitorii de zbor.
Stewardesă

10. Pescar
Reducere estimată până în 2022: 5%

De unde vine declinul? declinul stocurilor de pește, îmbunătățirea uneltelor de pescuit și proiectarea unor nave care cresc captura, împreună cu o concurență tot mai mare cu fermele autorizate, ceea ce duce la reducerea locurilor de muncă.
pescari

error: Content is protected !!
%d