Acestea sunt lucrurile toxice pe care le utilizați în fiecare zi

Rate this post


produse toxice folosite

În viața de zi cu zi, multe pericole ne înconjoară, fără măcar să fim constienţi de riscurile la care ne expunem. În fiecare zi atragem şi respirăm praf, fum și substanțe nocive, precum și în gospodărie atragem direct unele surse de otravă.

Aceste lucruri practice le folosim în fiecare zi, fără să se gândim că ar putea fi foarte nocive pentru sănătate:

1. Parfum 

Un studiu de Agenția de Protecție a Mediului din 2011 a prezentat: parfumurile pot fi contaminate cu substanțe chimice toxice. Substanțe toxice cum ar fi benzaldehida, acetat de etil, acetat de benzil, acetonă și clorură de metilen pot determina amețeli, greață și chiar leziuni renale. 29 din 30 parfumuri testate se găsesc așa-numitele mosc policiclic și în 21 de probe s-au găsit plastifianți. Aceste substanțe pot provoca alergii, care se acumulează în țesutul gras și poate afecta negativ fertilitatea.

2. Perdeaua de duş

În unele perdele de dus se găsesc plastifiant ftalat. Acest lucru de plastic se poate găsi în alte produse, cum ar fi jucăriile pentru copii. Contactul cu această substanţă poate afecta mai ales functionarea creierului la copii și au un impact negativ asupra memoriei.

3. Recipiente de plastic

Din păcate, există, de asemenea, plastifianți periculşi în recipiente de plastic. Acestea pot influențată sistemul hormonal al organismului uman. Mai ales în cazul în care suprafața de plastic este deteriorată, se poate scurge produsele chimice care le conţine și astfel vine în contact cu mâncarea.

4. Telefoane celulare

O zi fără telefonul mobil este de neconceput! De ani de zile, cercetatorii sustin riscurile pentru sănătate ale telefoanelor mobile. Tot mai mulți oameni raporteză reacțiile de hipersensibilitate și bolilor asociate cu câmpurile electromagnetice și radiaţiile. Telefonele mobile sunt construite din metale, cum ar fi plumb, mercur, arsenic și cadmiu, care pot fi dăunătoare în doze mari.

5. Saltele 

Conţin substanțe ignifuge, polibromurați (PBDE) pot prezenta un risc pentru sănătate. Acestea substanţe se gasesc in saltele comerciale, mobilier tapitat, televizoare, și imprimante. Puteți deteriora sistemul nervos și puteţi avea probleme de comportament – spune un studiu realizate de Departamentul de Sanatate si Servicii Umane.

6. Detergenţi

De asemenea, multe produse de curaţare contin substante chimice nesănătoase. Apelaţi la produse alternative naturale în curăţenie. Apartamentul se poate curăta chiar cu ajutorul apei, oțetului, sau săpunul de lamaie. Încercați-le!

7. Deodorante

În deodorante se ascund substanțe chimice toxice care le pulverizăm zilnic pe piele. Deodorantele care conțin aluminiu contribuie la absorbția de aluminiu din corpul uman.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: