ACŢIUNE AMPLĂ DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIA RUTIERĂ OLT

Rate this post


În perioada 20-26 februarie 2017, poliţiştii olteni au acţionat pe teritoriul judeţului Olt, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 790 sancţiuni contravenţionale, dintre care 221 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acţionat pentru combaterea abaterilor săvârşite de pietoni, precum şi în vederea combaterii nerespectării regimului legal de viteză, neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, şi nerespectării normelor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată şi a celor privind transportul public de persoane.

Astfel, au fost aplicate 795 sancţiuni contravenţionale, 221 conducători auto fiind sancţionaţi pentru încălcarea limitelor legale de viteză şi au fost constatate 12 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, 114 pietoni au fost sancţionaţi contravenţional pentru indisciplină manifestată în trafic.
În urma abaterilor constatate, 83 conducători auto au rămas fără permise de conducere, acestea fiind reţinute de poliţiştii rutieri.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d