Acţiune de amploare împotriva contrabandei cu ţigări

Rate this post

Luni, 30 martie 2015, oamenii legii au întreprins 37 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţul Dolj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigarete. La această operaţiune de anvergură au participat DIICOT Craiova, ofiţeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova şi Piteşti, Serviciile de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea şi poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

contrabanda tigari
Există suspiciunea că, în perioada octombrie 2014 – martie 2015, în judeţul Dolj şi în unele localităţi limitrofe a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut ca principală preocupare infracţională contrabanda cu ţigarete provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.
Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate 30.000 de pachete de ţigarete provenite din contrabandă. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este în cuantum de peste 400.000 euro.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 8 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către DIPI – SJIPI Dolj, acţiunea fiind realizată cu sprijinul IPJ Dolj şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: