Acţiunea TRUCK & BUS loveşte în transportatorii publici nesimţiţi

Rate this post

Poliţiştii din judeţul Olt au verificat peste 150 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).
verificare camioane si autobuze politie
În perioada 5 – 11 octombrie 2015, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii olteni au participat la acţiunea, organizată la nivel naţional, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.
Poliţiştii olteni au verificat 137 de autovehicule, dintre care 30 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 101 de autovehicule destinate transportului de marfă. În urma controalelor, poliţiştii au constatat 125 de abateri, dintre care 30 la autovehicule de transport de persoane şi 95 la cele de transport marfă. Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 6 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 52 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 43 pentru lipsa documentelor şi 24 pentru alte abateri la regimul rutier. De asemenea, în cadrul acţiunii, poliţiştii au controlat 15 autoturisme cu până la 9 locuri, despre care existau date că nu respectă regimul legal de autorizare sau licenţiere şi care produc dezechilibre în rândul activităţii de transport public, în contradicţie cu activităţile desfăşurate conform reglementărilor legale, cunoscuţi sub denumirea de ,,piraţi”.
În urma acestor controale, poliţiştii au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale.
Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: