Acțiuni antibraconaj organizate de Jandarmeria Olt

Rate this post

Marți, 25 aprilie 2017, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol.
Două persoane, din localitatea Babiciu, judeţul Olt, au fost depistate în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit cu unelte de tip setcă confecţionată din plasă trifilară, în lungime totală de 480 metri liniari, încălcând prevederile Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 12 din 01 februarie 2017 şi Ordinului Ministerului Mediului nr. 144 din 17.02.2017 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2017. La faţa locului a fost solicitată prezenţa unui inspector piscicol din cadrul ANPA, persoanele în cauză prezentând documente pentru practicarea pescuitului în scop ştiinţific, acesta constatând faptul că nu sunt întrunite condiţiile pentru astfel de activităţi prevăzute în ordinul de serviciu şi în autorizaţie.
În ambele cazurile s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.
Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: