Administratorul unei firme reţinut pentru evaziune fiscală

Rate this post

În ziua de 28 octombrie 2015, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Olt – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au luat măsura reţinerii pe o durată de 24 ore a reprezentantului legal al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală cu materiale de construcţie.
trafic imigranti arest
Administratorul unei societăţi comerciale din oraşul Scorniceşti, judeţul Olt, ce are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate, în perioada martie 2012 – februarie 2013, a înregistrat livrări nereale de fier beton şi alte produse specifice, în valoare totală de 2.211.503 lei, către o societate comercială din Ungaria, folosind drept justificare două seturi de documente de evidenţă contabilă. În realitate, materialele de construcţie provenite din Bulgaria, au fost vândute către societaţi comerciale din judeţele Argeş, Ilfov, Dâmboviţa şi Bucureşti. S-a stabilit, de asemenea, că plăţile aferente s-au efectuat numai cu numerar, iar prin înregistrarea de livrări intracomunitare, inculpatul a urmarit eludarea prevederilor legale şi neplata taxei pe valoarea adaugată. Prejudiciul produs bugetului de stat este în sumă totală de 447.435 lei.
În ziua de 29 octombrie 2015, Tribunalul Olt a admis propunerea organelor de urmarire penală şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile a persoanei în cauză, urmând a se propune emiterea rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: