America moare, omenirea privește spre Răsărit

Rate this post

Marile crize economice ale istoriei sunt în mare parte creațiile Băncilor naționale dar în special ale Rezervei Federale Americane. În momentul în care dobânzile sunt scăzute, bani ieftini sunt introduși în economie. Oamenii se împrumută mai mult pentru a cumpăra bunuri sau imobile ori îi investesc în afaceri care au mai mult sau mai puțin succes iar economia prosperă alături de stat care poate colecta mai mulți bani din taxe și impozite. Este perioada de boom economic dar tot acest vis se destramă din momentul în care dobânzile de referință cresc iar oamenii fac rost mai greu de bani de la instituțiile de credit investițiile și consumul scăzând rapid economia având de suferit incluzând aici și statul.

Dacă Băncile Naționale și mai ales Rezerva Federală ridică prea mult dobânzile economia se poate prăbuși într-un mod devastator. Și în momentul de față ne aflăm într-o astfel de situație cu o Rezervă Federală Americană care va continua să urce dobânzile. Dar ce rată a dobânzii va suporta economia și populația americană supra-îndatorată? Greu de spus dar e sigur că nu una foarte mare.
Dar nu numai cu datoriile se confruntă populația americană ci și cu inflația care crește încet și sigur, inflație pentru care trebuie să îi mulțumim aceleiași Rezerve Federale Americane care tipărește bani la nesfârșit pentru a menține cât mai mult timp pe linia de plutire iluzia prosperității americane.

Mai adăugăm la cele de mai sus faptul că totul este o „bulă economică” sau, după cum afirmau unii analiști, ne aflăm în fața „mamei tuturor bulelor” iar când această bulă va exploda și nu mai este mult până atunci, vom ști că ne aflăm în fața unui dezastru fără precedent în istorie. Și când spunem bulă spunem că totul este supraevaluat: de la Bitcoin și criptomonede la acțiunile de pe Wall Street și piața imobiliară. Richard Nixon și renunțarea la aur ca etalon pentru dolar au făcut posibilă apariția uriașei datorii a acestei țări, a deficitului economic american, a inflației și a numeroaselor recesiuni care au zguduit așa-zisa țară a celor liberi.

Suntem astfel martorii scrierii istoriei. Odată cu marea criză economică care va lovi planeta vom asista la o resetare totală a Sistemului economic. Oculta mondială a „supt vigoarea și viața” din economia americană lăsând în urmă un „trup” fără vlagă pentru ca bancherii internaționali să se îndrepte spre următoarea țintă. China va fi centrul în jurul căruia va pivota economia mondială, un centru al unui nou Sistem economic cu o Bancă Națională controlată de Oculta Mondială și care va dicta restului lumii. Bancherii internaționali au nevoie de băncile naționale pentru a controla țările lumii iar noul Sistem, chiar dacă va avea etalon, cel puțin pentru început, aurul va fi tot un Sistem bazat pe neo-sclavagism și va sfârși în final ca vechiul Sistem: prin colaps economic și sărăcirea populației. Nu trebuie astfel să ne lăsăm păcăliți de manevrele Ocultei mondiale care va promite marea cu sarea odată cu instalarea noului Sistem economic mondial în China. Cât timp există o Bancă Națională care fixează rata dobânzilor decizând când să fie prosperitate și când să fie recesiune nimic nu se va schimba. Astfel, o bancă națională este mai periculoasă decât o armată regulată, ca să îl cităm pe președintele american Jefferson, un om care știa ce spune confruntându-se la rândul lui cu încercările bancherilor internaționali de a controla economia americană prin crearea unei Bănci Naționale Americane.

Bitcoin s-a erijat într-o alternativă la controlul centralizat al băncilor asupra banilor unui stat dar nu este un pariu sigur mai ales că în ultimul timp a devenit o țintă pentru bancherii internaționali care urmăresc să preia controlul asupra sa profitând în același timp de speculațiile economice care implică Bitcoin. Cei mai mari critici ai Bitcoin afirmă despre această cripto-monedă ca fiind o creație a Sistemului apărută cu scopul de a aclimatiza populația cu societatea fără bani de hârtie pe care Elita dorește să o creeze.

Pentru economia României, situația va fi mult mai dificilă în 2018 decât a fost în 2017. Investițiile străine se vor reduce și mai mult iar sectorul privat va stagna în cazul în care nu va cunoaște o restrângere. Menționăm acest lucru deoarece guvernul României și-a pus mari speranțe în aceste sectoare pentru ca economia să performeze în continuare. Lipsa mâinii de lucru, agresivitatea din ce în ce mai mare a birocrației și a taxelor vor descuraja aventurierii ce doresc să își deschidă o afacere iar investitorii străini se vor uita de două ori înainte să vină în România. Combinația va fi devastatoare în cazul în care economia mondială intră în recesiune în acest an dar efectele se vor face simțite în țara noastră mai târziu însă vor fi la fel de nemiloase ca și pe restul mapamondului.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!