Apocalipsa financiară și Noua Ordine Economică

Rate this post

Economia globala se afla pe marginea prapastiei desi multi nu realizeaza acest lucru. Bursele de la Shanghai, New York si Moscova continua sa deschida in scadere. Pretul petrolului este in cadere libera (banca Standard Charter afirma ca barilul ar putea atinge un minim de 10 dolari) afectand  economia tarilor OPEC si mai ales a Arabiei Saudite. Economia Rusiei este lovita de sanctiunile criminale aplicate de statele occidentale si se scufunda in continuare. In acelasi timp pretul cuprului este si el in scadere. Mai multi analisti afirma ca ne aflam in fata unui crah financiar  de proportiile celui din 1929. In acelasi timp Royal Bank of Scotland isi sfatuieste clientii sa vanda toate activele pe care le detin si sa iasa de pe piata de capital cat mai repede.

Faptul ca economia globala este atat de interconectata face ca in cazul in care o parte din angrenaj sufera intregul mecansim sa se “gripeze”. Astfel daca economia Rusiei (grav afectata de sanctiunile  inconstiente ale Vestului) sau a Chinei sufera intreaga economie mondiala va suferi. Si avem situatia de fata. Suntem in fata unui nou crah financiar. Intrebarile care se pun e cum vor reactiona pietele, ne vom confrunta cu deflatie sau cu hiperinflatie si cum ne putem proteja in fata acestui dezastru. Indicii bursieri scad accelerat (mai ales la bursele din China) existand indicii ca in chiar acest moment au loc vanzari masive si lumea se “ingramadeste spre iesiri”. Avem cazul RBS  care isi sfatuieste clientii sa se pregateasca pentru ce e mai rau.

Economistul Harrry Dent da tocmai acest sfat: primul lucru pe care trebuie sa il faci in momentul de fata daca esti jucator pe burse e sa vinzi totul si sa scapi. Trecand la urmatorul punct, mentionam faptul ca acelasi economist afirma ca acest crah va fi insotit de un masiv val deflationist. Mai bine spus preturile la produse si servicii vor scadea dramatic. In acelasi timp Harry Dent afirma ca ne  confruntam cu o noua bula imobiliara ce sta sa explodeze, adaugand ca insasi economia Chinei este o uriasa bula ce a inceput sa se dezumfle.

Si ajungem la intrebarea : ce facem sa ne protejam?

criza economica
Economistul Harry Dent da cateva sfaturi de bun simt celor ce doresc sa treaca cu bine de aceasta perioada deflationista dar care nu sunt investitiri la bursa. El afirma ca acesta e momentul prielnic pentru a investi in dolari americani, adaugand  ca o mica rezerva de aur ar fi deasemenea recomandata desi afirma ca pretul aurului va scadea. Insa accentul trebuie sa se puna in primul rand pe dolari americani deoarece  acestia, afirma acelasi economist,vor creste in perioada deflationista ce ne asteapta.

Trebuie insa adaugat ca desi Harry Dent si alti analisti precum Peter Shiff sunt de acord ca ne aflam in fata unei noi Mari Depresiuni, opiniile lor difera in alte puncte. Daca Dent afirma ca ne vom confrunta cu o puternica deflatie, Schiff pe de alta parte afirma ca acest nou crah va aduce cu el  hiperinflatia. In acelasi timp Dent ne sfatuieste  sa pariem pe dolarul american in timp ce Shiff afirma ca o investitie potrivita ar fi cea in aur.

In final trebuie adaugat faptul ca aceasta noua criza economica este fabricata de marii moguli ai Ocultei globaliste. Faptul ca economia globala si-a revenit dupa criza din 2008 s- a datorat faptului ca bancile nationale au injectat puternic stimulenti  in economiile tarilor lor mentinandu-le pe linia de plutire. Este asemenea unui slabanog care ia doze mari de steroizi pentru a deveni mare. Odata cu acest crah regizat de Oculta mondiala vom intra intr-o noua era. Puterea financiara se va concentra in extrem de putine maini care vor dicta tuturor economiilor globale. Pe langa Noua Ordine politica fabricata in laboratoarele Ocultei mondiale vom fi pusi in fata unei Noi Ordini economice ce va aduce cu ea si sfarsitul capitalismului in majoritatea tarilor lumii. Mai pe scurt dupa aceasta noua Mare Depresiune lumea noastra nu va mai fi la fel.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!