Aspecte importante ale instalarii aerului conditionat

Rate this post
Deoarece aparatul de aer conditionat este din ce in ce mai intalnit in locuinte, instalarea acestuia, poate fii considerata unul din cele mai importante aspecte ale sale. In plus, cu cat necesitatea de a avea un aer care sa satisfaca nevoile in totalitate este mai mare, cu atat, trebuie sa ii fie oferita o atentie mai mare, doar in felul acesta comoditatea ta va fii asigurata prin acest aspect.

instalare-aer-conditionat

Cum se instaleaza aparatul de aer conditionat ?

Pentru inceput, trebuie sa ai in vedere faptul ca absolut orice aparat de aer conditionat are la baza doua parti, si anume partea interioara si partea exterioara, ambele avand un rol important. Asa ca, tine cont de faptul ca, partea interioara a aparatului de aer conditionat pentru o functionare optima si comoda, trebuie sa fie pozitionata la o inaltime care sa faciliteze incalzirea camerei, insa niciodata nu trebuie sa fie indreptata catre mijlocul camerei acolo unde de obicei stau locatarii locuintei.

In ceea ce consta instalarea partii sale exterioare, acest aspect al aparatului de aer conditionat, trebuie sa fie instalat, dupa cum recomanda producatorii acestor aparate de persoane cu experienta. Deoarece se pozitioneaza in exterior langa geam, in mod clar nu trebuie sa provoce nici un fel de incomoditate si in cazul in care trebuie reparata sau schimbata, accesul la acea parte sa fie cat mai usoara.

Si referitor la instalarea furtulului de evacuare strict a condensului, nu trebuie sa va faceti probleme privind acest aspect. Atata timp cat este un furtun de calitate si asezat oblic cu aparatul, evacuarea se va realiza foarte comod, evitand alte probleme.

Si ca un ultim aspect, acesta face referire tocmai la lungimea traseului frigorific, care se recomanda sa fie de pana la 10 ml, iar in cazul unor aparate, limita fiind de 15 ml, insa acest lucru va fii mentionat de producator in mod special.

Cel mai bine ar fi sa apelati la o firma specializata in montaj, instalare aer conditionat.

error: Content is protected !!
%d