Avere in numele credintei

Rate this post

Mitropolitul Irineu este unul dintre cei mai bogati Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane. Acesta a dezvoltat spirit de afacerist mai ceva ca investitorii de pe Wall Street. De la stat , de la enoriasi , de la preoti , de la saraci sau de la bocatii Craiovei, mitropolitul si maica Miriam Link au strans in vistieriile lor milioane de euro. De astazi, Jurnalul24 va prezinta o serie de reportaje despre cum se fac banii in interiorul bisericii si unde ajung ei.

O scena reala, dintr-o Romanie cat se poate de reala. Pentru Mitropolitul Irineu, credinta se masoara in vesmintele sale cele scumpe si contributiile date de oamenii potenti ai Craiovei. Asa a decis Inaltul Ierarh sa propovaduiasca vorbele Domnului. Cine nu plateste simte pe pielea lui mania episcopului. Preotii s-au conformat, doneaza pentru zidirea lacasurilor de cult, platesc daca vor ca Mitropolitul sa le calce pragul parohiei, se imprumuta de la banci ca sa nu piarda parohia.

“-Parinte, platiti contributiile la Mitropolie?
-Da’ cum sa nu platesc….
-Parinte dar Dumnezeu cere bani de la noi?
-Dumnezeu nu cere, dar mitropolitul trebuie sa primeasca, numai asa te are in grija! Te are in grija dar cu o conditie: sa nu uiti de cotizatiile lunare.”

– Si ce presupun aceste cotizatii?

“- Cum ce presupun, presupun sa dai bani normal, bani pentru Mitropolie, bani pentru scolile teologice, bani pentru protocol, bani pentru nu mai stiu ce…. intr-un cuvant noi trebuie sa dam, nu intereseaza pe nimeni daca avem sau nu. Pana si ce primim de pomana trebuie sa platim.”

– Cum asa parinte?

“- Pai sa va spun: in perioada alegerilor s-a primit o donatie la mitropolie de la un partid politic, ceva vin pentru a-l distribuii noua preotilor, fiecare a mers si a ridicat cota de vin pe care trebuia sa o primeasca gratis, au trecut alegerile si ce credeti, Vulcanescu (nr: Preotul Grigore Vulcanescu) i-a bagat Mitropolitului in cap ca trebuie sa ne ia bani pe ele, iar apoi a trebuit sa platim vinul care venise donatie. Pana nu il ia DNA-ul si pe Vulcanescu nu se linisteste, marturiseste parintele scarbit de toata tevatura asta.”

Vulcanescu se credea os Domnesc cu sange albastru ca in casele regale. Voia sa isi aduca progenitura sa o insurubeze in Mitropolia Olteniei, dar gurile rele spun ca odrasla e putin mai isteata. Cum poate nici sa vina acasa, ca l-a facut taso de ras in craiova.

Si-a adus o armazoana la protopopiat, neglijandu-o eminamente pe doamna Vulcanescu…..sa nu mai vada, mai pe scurt am putea spune ca si-a bagat nevasta cu ochii in foc

Cand mai face face un pic de galagie, gurile rele ale Mitropoliei spun ca o linisteste cu o sticla de Votka, ca doar aia ii alina dorul de masele. Ba mai mult unii spun ca ar fi calcat si pragul superiorul pentru a-si divulga sotul de infidelitate.

Revenim cu amanunte in articolele viitoare.

Autor: Tiberiu Ilinca

error: Content is protected !!
%d