Avertisment aspra coloranţiilor din băuturile carbogazoase. Coloranţii din Coca-Cola provocă cancer

Rate this post

Asociaţia pentru informarea consumatorilor din Austria (VKI) a testat 13 băuturi pe un colorant controversat. Concluzia la care s-a ajuns a fost îngrijorătoare, nouă din treisprezece băuturi testate ar trebui să poarte o etichetă cu avertizment asupra sănătăţii.

Coloranţii din băuturi răcoritoare Cola sunt creaţi prin adăugare de caramel, o substanţă care se formează atunci când zahărul este încălzit cu diverse substanţe chimice de la 120 la 150 de grade. În timp ce aceasta poate provoca reziduul unui compus chimic (4-MEI), care este suspectat de favorizarea şi apariţia cancerului.
Autoritatea de sănătate din California contrazice acest lucru susţinând că acestă substanţă este inofensivă pentru sănatatea, însă studiul Asociaţiei pentru informarea consumatorilor din Austria au ajuns la concluzia că nouă bauturi testate din 13 sunt cancerigene, de vină pentru acest lucru este substanţa 4-MEI.

S-a constat de asemenea că substanțele chimice din aceste băuturi se găsesc în patru coloranţi diferiţi, care sunt notaţi cu numărul E150a şi E150d. E150d este caramelul sulfit de amoniu care există în multe băuturi de Cola şi în otetul balsamic, whisky sau în bomboanele pe bază de plante care favorizează apariţia cancerul deoarece pot conține reziduuri înalte de 4-MEI (4-Methylimidazole – MEI).

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: