Bancnote false depistate în judeţul Dolj

Rate this post

Luni, 30 martie 2015, DIICOT şi BCCO Craiova şi Piteşti, Serviciile de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au efectuat un număr de 21 percheziţii domiciliare în judeţul Dolj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de falsificare de monedă şi punere în circulaţie de valori falsificate.
bani falsi
În perioada iulie 2014 – martie 2015, în judeţul Dolj şi în unele localităţi limitrofe a acţionat un grup infracţional organizat constituit în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 100 euro. S-a reţinut că în perioada 1 iulie – 21 noiembrie 2014 au fost puse în circulaţie cel puţin 19 bancnote false despre care există date şi indicii temeinice ca au fost aduse din Italia. Până în prezent au fost identificate aproximativ 60 de bancnote contrafăcute.
La sediul DIICOT Craiova vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane.
Suportul de specialitate al întregii acţiuni a fost asigurat de către DIPI – SJIPI Dolj şi cu sprijinul IPJ Dolj şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: