Bicicleta eliptica – aparatul de fitness care poate fi utilizat in confortul locuintei

Rate this post


Miscarea si exercitiile fizice sunt esentiale pentru a mentine in parametrii optimi greutatea corporala, pentru a beneficia de un tonus muscular bun si pentru a mentine starea de sanatate cat mai buna. Pentru ca, de cele mai multe ori timpul pare insuficient pentru a ajunge la sala de sport, sau pentru ca vremea de afara nu permite realizarea exercitiilor fizice, este bine sa ne orientam catre metodele alternative de a satisface nevoia de miscare – aparatele de fitness pentru acasa. Banda de alergat, bicicleta eliptica si stepper-ul sunt doar cateva dintre dispozitivele ce pot fi utilizate in confortul locuintei.

Modele de biciclete eliptice, potrivite pentru exercitii eficiente

Bicicleta eliptica este un aparat de fitness ce poate fi utilizat de persoanele care sunt in stare perfecta de sanatate, dar si de pacientii care sufera de probleme cu genunchii, incheieturile sau alte afectiuni articulare. Acest dispozitiv permite realizarea unor antrenamente cardio si de tonifiere extrem de eficiente. Este potrivit pentru a fi utilizat de persoanele care doresc sa isi mentina forma fizica, dar si de persoanele care doresc sa scada in greutate, de asemena poate fi folosita cu succes de cei care doresc sa castige masa musculara, in zona picioarelor si a bratelor.

In uramatoarele randuri voi mentiona care sunt cele mai bune modele de bicicleta eliptica si care sunt avantajele principale ale acestor dispozitive, dar si care sunt neajunsurile cu care vin.

Bicicleta eliptica cu motor in fata, este un  dispozitiv care imbina ritmul natural al benzii de alergat cu simplitatea urcarii treptelor. Are avantajul ca arde un numar mare de calorii si asigura realizarea unor antrenamente cardio de intensitate deosebit de mare. Este un aparat care pemite reglarea intensitatii miscarilor, astfel ca utilizatorul ajusteaza gradul de dificultatea al antrenamentelor. Neajunsul bicicletei eliptice cu motor in fata este faptul ca nu permite lucrarea eficienta a tuturor grupelor musculare. Bicicleta eliptica cu motor situat pe centru are avantajul ca permite sustinerea corpului intr-o pozitie extrem de confortabila, astfel ca utilizatorul se poate concentra mai mult pe calitatea antrenamentului pe care il realizeaza.

Acest  dispozitiv vine cu panou de control, care afiseaza in mod real viteza de alergare, durata antrenamentului si numarul caloriilor arse. Bicicleta cu motor in spate, permite realizarea unor antrenamente extrem de echilibrate. Este prevazuta cu mai multe nivele de dificultate astfel ca utilizatorul alege intensitatea potrivita pentru antrenament. Numarul mare de functii si programe permit realizarea unor game variate de exercitii. Greutatea relativ mica a bicicletelor eliptice concepute pentru acasa si modul usor de utilizare au crescut popularitatea acestor dispozitive.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: