Biserica Bulgară respinge în mod categiric si oficial Sinodul din Creta

Rate this post

bulgaria
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria a respins în mod oficial rezoluțiile și documentele Sinodului din Creta, cunoscut sub numele de Sinodul Pan-ortodox, așa cum a fost anunțat la 29 noiembrie de către un reprezentant al Patriarhiei. După cum vă amintiți, din moment ce Constantinopolul nu a acceptat cererile Sinodului Bulgar, Biserica Bulgară nu a luat parte la Sinodul Pan-Ortodox din luna iunie.

În documentul oficial al Bulgarilor, din 29 noiembrie, a fost subliniat că “acest sinod (Creta) nu este mare, nici universal, nici pan-ortodox.” Biserica Bulgară arată de asemenea ca la sinaxa au fost invitați si au fost prezenți și observatorii eterodocsi (în special catolicii și anglicanii cu precadere). Pe langa acest fapt a fost subliniat, de asemenea, ca cei 30 de arhierei și au refuzat să semneze documentul intitulat “Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine. “

Biserica Bulgariei este preocupata de asa numita “unitate” pe care o cauta unii eretici mai ales pentru faptul ca au sponsorizat acest Sinod. Pe scurt, documentul bulgar subliniază faptul că nu poate exista nici o unitate de credință între toți creștinii în cazul în care nu mărturisesc aceleași dogme. Este, de remarcat faptul, că documentele multe din Creta conțin erori doctrinare și dogmatice, precum și deferente din punct de vedere canonic.

Cu toate acestea, Biserica Ortodoxă Bulgară nu a indicat intențiile schismatice, menționând că acesta va rămâne în comuniune cu toate Bisericile Ortodoxe, indiferent dacă acestea au participat sau nu in Creta.

error: Content is protected !!
%d