Braconieri prinși în plasa polițiștilor olteni

Rate this post


Miercuri, 22 martie 2017, în baza unui plan de acţiune pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, poliţiştii cu atribuţii pe linie de ordine publică din cadrul I.P.J. Olt, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au desfăşurat o acţiune, pe întreg teritoriul de competenţă al judeţului Olt. Scopul acţiunii a fost acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită, cât şi protejarea mediului înconjurător.

În cadrul acestei acțiuni, poliţiştii din cadrul Serviciul Ordine Publică, împreună cu poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Osica de Sus, au depistat, pe D.C. 86, pe raza comunei Osica de Sus, un bărbat, de 40 ani, din municipiul Piteşti, care transporta, cu o autoutilitară, 228 kg de peşte, diferite specii, fără a avea documente legale de provenienţă. Cantitatea de peşte, în valoare de 2.280 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar reprezentanţii D.S.V.S.A. Olt au dispus reţinerea oficială şi trimiterea către neutralizare, deoarece nu îndeplinea condiţiile sanitar-veterinare pentru siguranţa alimentelor.

În cauză, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: