Braconierii au picat iar în plasa jandarmilor olteni

Rate this post

În perioada 9-12 noiembrie 2017, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat noi acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol.

Pe timpul acțiunilor, jandarmii olteni l-au depistat în aria localităţii Osica de Sus pe numitul T.D., în vârstă de 31 ani, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial, pe Râul Olt, fără a deţine autorizaţie şi licenţă de pescuit comercial, cu unelte de pescuit de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 300 metri şi o ambarcaţiune pneumatică confecționată. În zona aceleiași localității, au fost depistați numiții D.M. în vârstă de 40 ani și P.M. în vârstă de 41 ani, în timp de desfășurau activități de pescuit comercial, pe Râul Olt, fără a deţine autorizaţie şi licenţă de pescuit comercial, cu unelte de pescuit de tip setcă confecţionate din plasă în 2 şi 3 fire torsionate în lungime totală de 560 metri și două ambarcațiuni pneumatice.

În toate cazurile s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor. De asemenea, au fost aplicate și 22 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.200 lei.

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: