Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Brexit-un vis din ce în ce mai îndepărtat – Jurnalul24

Brexit-un vis din ce în ce mai îndepărtat

Rate this post

Dacă englezii credeau că vor avea o ieșire lină și rapidă din Uniunea europeană, ei bine, s-au înșelat amarnic. Establishment-ul englez nu are de gând să scoată Marea Britanie din cadrul dictaturii Uniunii europene. Strategia politicienilor de la Londra constă într-o continuă amânare a ieșirii efective din cadrul construcției europene, anul 2019 fiind doar o perdea de fum folosită pentru a-i liniști pe cei ce doresc ieșirea din UE. Asta până când așa-zisa Elită va găsi o soluție la problema Brexitului ori în așteptarea unui anumit eveniment care să întoarcă situația în favoarea taberei anti-Brexit.

Cel mai recent „motiv de ceartă” dintre conducerea de la Bruxelles și cea de la Londra în legătură cu Brexit se leagă de așa zisele înțelegeri comerciale post-Brexit dintre UE și Marea Britanie. Uniunea dorește 40 de miliarde de lire iar guvernul de la Londra dorește să facă această plată doar după ce va ajunge la o înțelegere cu Uniunea Europeană cu privire la înțelegerile comerciale. Înțelegeri comerciale care, cât timp Marea Britanie a făcut parte din UE, au fost în detrimentul Regatului Unit. În acest moment Marea Britanie ar trebui să părăsească masa negocierilor și să iasă demn din UE pentru a trata în parte cu fiecare țară membră a UE detalii legate de comerț. Guvernul de la Londra știe acest lucru dar continuă să se prefacă că nu vede. De aceea suspectăm guvernul britanic de complicitate cu Uniunea Europeană ambele dându-și mâna pentru a sabota Brexit.

Uniunea Europeană își arată adevărata față în aceste clipe. E ușor să intri în UE și să te lași păcălit de imaginea acestei instituții creată de propaganda aservită. Dar această entitate dictatorială „face urât” dacă cineva încearcă să plece din ea. Măcar acum știm ce ne așteaptă pe noi românii, dacă încercăm să părăsim Uniunea. Un demers care în cazul nostru va fi mult mai dificil decât cel al Marii Britanii. Asta dacă ne va veni mintea la cap și vom realiza adevăratul scop al construcției europene.

Autor: Cimpoieru Ciprian

error: Content is protected !!