Bulgarii care vămuiau bancomatele din București, reținuți de DIICOT

Rate this post

frauda bancara
Luni, 6 iunie2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor HRISTOV DIMITAR, VELKOV LYUBOMIR şi DAVIDOV NIKOLAY, cetăţeni bulgari, pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat şi operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

În cursul lunii mai 2016, HRISTOV DIMITAR, DAVIDOF NIKOLAY și VELKOV LYUBOMIR au constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, grup ce a acționat pe raza municipiului București, prin montarea de dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare în vederea falsificării ulterioare a cardurilor.

Duminică, 5 iunie 2016, inculpaţii HRISTOV DIMITAR, DAVIDOF NIKOLAY și VELKOV LYUBOMIR au fost opriți la Punctul de Trecere a Frntierei Giurgiu în timp ce încercau să părăsească teritoriul României, după ce anterior, în cursul aceleiaşi zile, au instalat dispozitive tip skimming pe un ATM aparţinând unei unităţi bancare situată pe raza municipiului Bucureşti.
În urma percheziţiilor efectuate asupra inculpaţilor și a autoturismului cu care aceștia se deplasau, au fost găsite și ridicate dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea și demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, precum şi mai multe carduri. Ulterior, aceste date erau decriptate și corelate cu imaginile surprinse de camerele de înregistrare ce conțineau codurile PIN tastate la bancomat de către alți membrii ai rețelei aflați pe teritoriul statului bulgar în vederea efectuării de retrageri frauduloase de numerar prin intermediul unor instrumente de plată electronică falsificate.
În ziua de 6 iunie 2016, Tribunalului Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti.
Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d