CĂMĂTARI OLTENI, SĂLTAŢI DE POLIŢIE

Rate this post

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din judeţul Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat cinci bărbaţi din judeţ, pe care îi bănuiesc că ar fi desfăşurat acte de cămătărie, şantaj şi înşelăciune.

camatari

În ziua de 5 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, au desfăşurat 4 percheziţii domiciliare, în oraşul Corabia şi în comuna Gîrcov, la domiciliile unor persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în acte de cămătărie, şantaj şi înşelăciune. La descinderi au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, poliţişti de la Caracal, Corabia şi de la posturile de poliţie Gîrcov, Cilieni şi Giuvărăşti.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2010 – 2013,  cinci bărbaţi din oraşul Corabia ar fi dat bani cu camătă mai multor persoane din acest oraş dunărean şi din localităţile limitrofe. Cămătarii percepeau o dobândă lunară de 15 – 20%, sumele împrumutate,  acestea fiind cuprinse între 1.000 şi 30.000 de lei, iar pentru recuperarea datoriilor recurgeau la ameninţări, şantaj şi violenţă. În cadrul cercetării, 30 de persoane au fost conduse, în vederea audierii, la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt.
În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 6.200 euro şi 2.950 de lei, precum şi mai multe documente şi înscrisuri privind activitatea de cămătărie a celor bănuiţi de comiterea unor astfel de fapte. Acţiunea a beneficiat de suportul DIPI.

Bucur Borcan

Comentari

comentari

error: Content is protected !!