Campania umanitară organizată de Total Dance Center a adus bucurie copiilor din centrele de plasament

Rate this post

Asociația Națională Cultural-Artistică “Total Dance Center” a organizat și în acest an o amplă campanie umanitară, prin care se incearca integrarea în societate a unui numar cat mai mare de copii si tineri din 6 centre de plasament din județul Constanța.

În perioada 31 mai – 31 iunie, micuții au avut parte de multe surprize, au fost angrenați în foarte multe activități educative, artistice și culturale și mulți dintre aceștia și-au putut contura un posibil viitor educațional și profesional. Unii au afirmat că vor să devină cântăreți, alții că vor să devină dansatori, alții profesori, iar cei mai mulți dintre ei au declarat că își doresc din tot sufletul să ajute și ei alți copii aflați în situația lor. Dincolo de carierele viitoare, cu toții au reușit să învețe că iubirea, bucuria, prietenia și grija față de aproapele nostru sunt virtuți ale unei persoane.
scena
Conferinta de Presa care marcheaza finalul Campaniei Nationale Umanitare “Daruieste Bucurie”, editia a 2-a 2014 va avea loc joi, 10.07.2014, incepand cu ora 17.00, pe terasa-ponton a Hotelului Laguna din Mamaia.

Cea de-a doua ediție a campaniei “Dăruieşte bucurie”, desfăşurată cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, le-a pregătit 8 evenimente, special destinate copiilor, o călătorie reusită în lumea artei, a culturii și a prieteniei:

 • Pe 31 mai am sărbătorit Ziua copilului, la sediul Total Dance Center, unde ne-am distrat şi am dansat alături de 120 de copii, dorind să îi asigurăm că viața, oricât de grea poate fi uneori, este totuși frumoasa, mai ales dacă tu insuți alegi să o înfrumusețezi.
 • Pe 7 iunie, a avut loc o Lecţie de dans la care au participat 50 de tineri cu vârste cuprinse între 7-15 ani. În urma activității au fost selecționate talente care au format două grupe de dans, urmând a fi pregătiți pentru a-și completa abilitățile.
 • Pe 8 iunie toţi cei 150 de micuţi au participat la o Demonstraţie de arte marţiale AIKIDO, care a avut loc pe Plaja SUNRISE din Constanţa. Copiii au invăţat tehnici simple de aikido, insistându-se asupra faptului că artele marţiale sunt metode de auto-aparare şi nu sporturi de luptă. Alături de noi au fost prietenii de la Clubul AIKIDO Aikikai, filiala Constanţa. In urma acestei zile, o parte dintre copii au fost selectați pentru a continua cursurile de Aikido. Tinerii dornici să performeze în artele marțiale au posibilitatea de a urma o carieră sportivă, fiind sprijiniți de instructorii clubului.
 • Pe 14 iunie am vizionat împreună filmele oferite de reprezentanții Tomis Mall, dorind să oferim relaxare, stimularea imaginației și a creativitatii, precum și prima lor experiență de vizionare a unui film 3D.
 • Pe 15 iunie, un număr de 15 copii au plecat într-o excursie la Oituz, unde Şcoala de Echitaţie Hippolita, le-a oferit câte un curs de călărie gratuit. Urmarea acestei zile și a entuziasmului cu care copii s-au apropiat de acest prieten al omului, calul, școala de echiație Hippolita a propus un calendar de activități recreative alături de Măria Sa Calul care le poate oferi multiple lecții de viață: a reuși, a iubi, a spera, a deveni un caracter puternic, a ajunge undeva, a înțelege, a avea răbdare, a fi înțelegător, a fi înțelept, într-un cuvant, a invinge.
 • Pe 21 iunie, 40 de copii au fost iniţiaţi într-un curs introductiv în lumea computerului, la Forte Life, alături de echipa JCI din Constanţa. În urma incursiunii în lumea computerului, organizatorii au descoperit tineri cu potențial în acest domeniu și le oferă acestora cursuri gratuite de IT.
 • Pe 23 iunie, în parcul Tăbăcărie, toţi copiii au participat la Jocuri şi activităţi în aer liber. Jocurile au fost coordonate de 50 de voluntari ai Şcolii de Dans Total Dance Center, dar şi de voluntari de la mai multe licee din Constanţa (CNA Regina Maria, Liceul Traian, CN Mircea cel Batran, Liceul Eminescu, Liceul Blaga, Colegiul Comercial Carol I). O parte dintre copii au realizat desene pe asfalt oferind culori și creativitate, alți copii au desfașurat activități sportive individuale și de grup, învățând cât de importantă este comunicarea și colaborarea în viața de zi cu zi. Cu toții am dansat pe ritmuri de Zumba și am privit cu încântare demonstrația de lupte Daco-Romane oferită de Asociatia Terra Dacica Aeterna. Cei 150 de copii s-au bucurat de o surpriză din partea organizatorilor, care, spre sfârsit, au scos la lumină o mare de jucării de culori și dimensiuni felurite, din care, fiecare copil a ales-o pe cea preferată.
 • În zilele de joi şi vineri ale lunii iunie, Clubul Doors din Constanţa a participat activ in campania “Daruiește Bucurie”, prin găzduirea evenimentelor cultural-artistice ce au contribuit la finanțarea activităților caritabile derulate. Ne-au onorat și încântat prin prestațiile artistice :

School of Music

To Be Continued

M.O.D.

 

High School Band

Fade Escape

Treispe Cuvinte

Trupa 9

 

eMenTi Star Academy

Andrei Lucaci

 

C.N.A. Regina Maria

Seven – Fusion K-pop

Ioana Meow si Maria Dimulescu

 

Mara & Kult Studio Artists

Stella feat. Andrei Chermeleu

Bogdan, Iulian si George – stand-up comedy

Angelo Mitchievici – Cultura Faliei si Moderniatea Romaneasca

Costache Constantin –  Umbre pe oglinda apei

Arina Cojocaru – One women show – Melancoliile Actorului

Totodata, Campania i-a avut alături pe cei peste 100 de dansatori ai Centrului “Total Dance” Constanţa, care au desfăşura show-uri live in diverse locatii din Constanta.

 • Campania derulata in acest an a culminat in data de 28 iunie cu Spectacolul “Dăruieste Bucurie” găzduit de Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanța. Timp de mai bine de trei ore pe scena au evoluat: 80 cursanţi ai Şcolii de Dans TDC si cele 3 echipe de performanţă ale centrului au incantat cu multiple momente coregrafice, formând structura de bază a spectacolului,
  22 de elevi ai Colegiului Naţional de Arte Regina Maria, care au prezentat atât momente de muzică clasica, pop, percuție cât si o călătorie vizual-artistica, prin realizarea live, pe scenă, a unor lucrări de pictură, grafică și modelaj, proiectate cinematic pe fundalul scenei de Andreea Serghi; totodată în foaier au fost expuse picturi realizate de elevi ai secției de arte vizuale a C.N.A. Regina Maria; Osman Onur, absolvent al C.N.A. Regina Maria, fashion designer, care a prezentat o colecție vestimentară; Sergio Project ne-a delectat cu melodii repertoriul propriu; Mihai Traistariu a mutat călătoria muzicală în lumea exuberantă a muzicii pop, Alb Negru a antrenat numerosul public prin momente dance
  Invitatul special. Doru Octavian Dumitru, actor de comedie, a starnit hohote de râs în rândul spectatorilor prezenți. Nu în ultimul rând, dorim să menționăm prezența deosebită a lui Mircea Solcanu, în calitate de prezentator, introducând cu maiestrie toate momentele artistice. În sală au fost prezenți și copiii din centrele de plasament, care s-au bucurat, au cântat și dansat împreună cu toți artiștii ce s-au reunit în acest spectacol dedicat lor.

alb negru
Campania naţională “Dăruieşte bucurie” este organizată cu ajutorul DGASPC şi sprijinită de Primăria Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, RATC, Club Doors, Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa, Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport, Agenţia de Relaţii Publice Plus Communication, Restaurant Integra, Cora, Hotel Megalos, Forte Life, BallonStyle, Adora Studio, Evenimente Constanţa, Pim Copy, Kool Media, Ara Sound, JCI, Reya Consulting, Aikido Aikikai, Kokkai Security, Laguna Resort, MissState. Partenerul media principal al campaniei este Radio Constanţa. Alţi parteneri media: TV Neptun, Litoral TV, Antena 1, Radio Neptun, Radio Sky, Radio Deea, Telegraf, Cuget Liber, Ziua de Constanţa, Observator de Constanţa, Replica de Constanţa şi Tzinah Records.

Intrucat ne propunem sa continuam aceasta campanie si in anii care urmeaza, motivati fiind de larga participare voluntara a organizatiilor publice si private implicate: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, Primaria Constanta, Regia Autonoma de Transport Constanta, Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat, Apele Romane, Ara Sound, Graffiti Sound, 360 Revolution, Adora Studio, Daos Foto/Video, Reya Consulting, Cora, PIM, Forte Live, JCI, Aikido Aikikai, Scoala de Echitatie Hippolita Oituz, Club Doors, Colegiul National de Arte Regina Maria, School of Music, High School Music, eMenTi Star Academy, Plus Communication, Tzinah Records, Hotel Megalos, Restaurant Integra, Kokkai Security, Asociatia Scafandrilor Profesionisti si Sportivi, iRequest Apple Authorised Reseller, Ballonstyle, Litoral TV, NTV Neptun, Antena 1, Radio Romania Constanta – partener principal, Radio Neptun, Radio Sky, Radio Deea.
doru octavian dumitru
Toti acesti parteneri ne-au fost alaturi daruind bucurie, ne-au sustinut in demersurile caritabile, s-au implicat in actiunile propuse, fiind timp de o luna intreaga alaturi de Campania Nationala “Daruieste bucurie”, in acest fel aducand zambete pe chipurile copiilor din centrele de plasament, contribuind la propunerile de integrare a acestora prin multiplele posibilitati vocationale si aptitudinale.

Multumim pe aceasta cale pentru efortul sustinut oferit de toate aceste organizatii, pentru nenumaratele cai de dezvoltare adresate acestor copii minunati si ne dorim sa-i avem alaturi in continuare, atat in activitatile de sustinere a tinerilor institutionalizati, cat si in actiuni caritabile viitoare ce pot lua viata din aceasta campanie. Totodata speram sa sensibilizam opinia publica, pe care o invitam in continuare alaturi de noi, in activitatile de voluntariat, in scop caritabil, adresate celor ce ne au alaturi doar pe noi, reuniti in aceasta mare familie.

Asociaţia Naţionala Cultural-Artistică “Total Dance Center” este o organizaţie non-guvermanentală, fără scop lucrativ, cu personalitate juridică, apolitică, care are drept scop coordonarea, realizarea, dezvoltarea şi promovarea tuturor valorilor cultural-artistice, atât la nivel naţional cât şi internaţional, prin evenimente sociale: cultural-artistice, sportive, turistice, educaţionale şi de interes ecologic (dans artistic sau sportiv, teatru, design vestimentar, modeling, muzică, arte plastice, limbi straine, etc.). De asemenea, Asociaţia sprijină prin mijloace directe şi indirecte drepturile artiştilor, a categoriilor sociale defavorizate, dar luptă şi împotriva drogurilor, a discriminărilor rasiale, religioase şi de orice altă natură. 

error: Content is protected !!

Continuând să utilizați acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close