Despre existența primilor oameni (omul de Cro-Magnon sau Homo sapiens, care provin din Africa) pe pământ s-au scris și spus multe. Așa s-a ajuns să se afirme că provine din încrucișarea cu Neanderthal, care a locuit în Eurasia de acum aproximativ 430.000 de ani până acum aproximativ 40.000 de ani. Însă cu toate acestea, nu există dovezi clare din care să reiasă că omul modern a apărut după Omul de Neanderthal, ci că a fost contemporan cu acesta. Mai mult, dacă ar fi apărut prin încrucișare, este posibil să fi fost un eveniment rar. Acest lucru este susținut de faptul că majoritatea scheletelor oamenilor din Neanderthal și Cro-Magnon nu prezintă caracteristici hibride. În comparație cu Neanderthalii și alți oameni arhaici târzii, oamenii moderni au în general schelete mai delicate. Craniile lor sunt mai rotunjite, iar sprâncenele sunt mai rare. Rareori chiflele occipitale au fost găsite pe spatele craniilor Neanderthalilor. Au, de asemenea, frunți relativ înalte, fețe mai mici și bărbii ascuțite. De aceea, există motive concrete să credem că specia umană Cro-Magnon este distinctă de cea de Neanderthal. Dar, dacă noi oamenii Cro-Magnonii nu suntem descendenți ai Neanderthalilor, cine sunt strămoșii noștri și cum au ajuns în antichitate pe continentul african?
Răspuns ar fi acela că, primii oameni numiți Homo sapiens nu au apărut pentru prima prima dată pe pământ, ci pe o altă planetă. Cel puțin asta reiese din mărturiile multor oameni de știință, care numesc Marte adevărata patrie a omenirii. Care sunt argumentele în acest sens?
Unul dintre principalele argumente îl reprezintă leziunile la naștere. Astfel încât, la majoritatea nou-născuților, în primele luni de viață, se observă un simptom neurologic numit hipertonicitate. Este o traumă care apare în momentul în care fătul este scos din uter, unde îi sunt afectate structurile creierului. Motivul pentru aceasta, este discrepanța dintre diametrul capului nou-născutului și diametrul canalului de naștere. Specialiștii medicali consideră hipertonicitatea o leziune genetică normală. Cu toate acestea, copiii născuți prin cezariană nu au o astfel de leziune cerebrală și, ca urmare, nu prezintă hipertonicitate.
Observațiile pe termen lung indică faptul că, noi născuții prin cezariană se dezvoltă mai bine, învață mai ușor, suferă mult mai puțin de dureri de cap și alte patologii cerebrale la vârsta adultă. În plus, discrepanța dintre diametrul capului copilului și diametrul canalului de naștere conduce la apariția nașterii extrem de dureroasă și traumatică, atât pentru mamă, cât și pentru făt. Cu toate acestea, la alte mamifere de pe planeta noastră, nașterea este un proces fiziologic normal, care nu este asociat cu durerea sau cu vătămarea sănătății femelei sau puiului.
Și, conform descoperirilor arheologice persoanele de sex feminin din Neanderthal erau grase și cu burta largă. Cel mai probabil, nașterea lor era ușoară, iar nou-născuții nu sufereau de hipertonicitate. Motivul este că la aproape toate speciile terestre care nasc pui vii, dimensiunea capului unui nou-născut este aceeași cu canalul de naștere al femelei, care aparent, este rezultatul unui proces evolutiv lung și gradual.
Dar, desigur, există excepții la anumite speciile de animale care au apărut în urma experimentelor făcute de oameni. De exemplu, toți câinii din rase încrucișate au o naștere dificilă, cu complicații, iar în ciuda asistenței veterinare, unii dintre pui mor.
De asemenea, un alt argument care să susțină ipoteza că primii oameni nu provin de pe Pământ, ar fi gravitația. După cum se știe deja, aproape toate mamiferele terestre comparabile cu dimensiunea și greutatea oamenilor, în special primatele, aleargă mult mai repede decât aceștia. Ele sar cu ușurință la o înălțime de neatins pentru un om, și sar cu ușurință de la o înălțime care poate fi fatală pentru aproape orice om. Acest lucru înseamnă că animalele terestre sunt mai bine adaptate gravitației Pământului decât Homo sapiens. Și dacă adăugăm la cele de mai sus, faptul că omul este singura creatură de pe planetă care suferă de osteocondroză, atunci concluzia ar fi următoarea: scheletul și mușchii umani sunt concepuți pentru o gravitație mai slabă decât pe Pământ.
De exemplu, pe marte, aceasta este de 2,63 ori mai mică decât pe Pământ. Sistemele circulatorii și excretoare ale unei persoane sunt, de asemenea, proiectate pentru o gravitație mai slabă.
Când corpul este în poziție verticală de o lungă perioadă de timp, aceste sisteme încep să funcționeze defectuos, ceea ce duce la stagnarea sângelui, a limfei și a lichidului în părțile inferioare ale corpului. Apropo, Neanderthalii erau puțin mai scurți decât Homo sapiens, dar aveau oase puternice și mușchi bine dezvoltați, fiind adaptați mai bine gravitației Pământului. În același timp, depășeau chiar și oamenii moderni în ceea ce privește volumul creierului, își dezvoltaseră o vorbire și o gândire abstractă.
În ceea ce privește sănătatea, Neanderthalii nu sufereau de boli ereditare precum Homo sapiens, cum ar fi: schizofrenie, autism, alzheimer, sindromul Down. Pe planeta noastră, aceste patologii se găsesc doar la oameni. Se pare că l-am adus de undeva.
Dacă ar fi să facem o analiză celor relatate, am putea concluziona că planeta Terra nu este casa speciei Homo sapiens, adică a noastră, ci o cu totul alta. Dvs., cum credeți că au apărut primi oameni pe Pământ?
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.