Care dintre urmatoarele sporturi nautice esti curios sa le incerci

Rate this post

Stii totul despre sporturile nautice? Stii cate feluri exista si ce presupune fiecare? Esti curios care dintre ele necesita pregatire in prealabil si care se poate practica fara? Fii fara griji! Ai nimerit exact unde trebuie. In urmatoarele minute vei dobandi cateva cunostinte in materie de sporturi nautice si vei stii sa faci diferenta intre scuba diving si snorkeling, iar aceste curiozitati poate iti vor deschide apetitul pentru incercarea lor. In ceea ce priveste practicarea lor, majoritatea destinatiilor turistice cu iesire la mare sau la ocean ofera aceste servicii iubitorilor de adrenalina si a celora care vor sa isi marcheze vacanta intr-un mod neobisnuit. Totusi exista cateva locuri din lume care sunt recunoscute, in special, pentru aceste servicii. De pilda, un concediu in Tenerife Spania poate fi ocazia perfecta pentru a incerca unul dintre urmatoarele sporturi nautice.

Windsurfingul se traduce prin surfing cu ajutorul vantului. Pentru practicarea acestuia este nevoie de o placa de surf de 2 sau 3 metri lungime careia se ataseaza o vela si un catarg. Dificultatea acestui sport practicat de profesionisti consta in abilitatea de a naviga cu ajutorul velelor in incercarea de a stapani fortele vantului. Kitesurfing sau Kiteboarding desemneaza tot o activitate prin care sportivul se foloseste de puterea vantului pentru a naviga pe apa, insa este ceva mai diferita. Mai exact, cu ajutorul unui zmeu special, de data asta, sportivul este tras pe apa. Viteza de deplasare si inaltimea la care se poate ridica depind de a abilitatile practicianului de a controla zmeul.

Wakeboardingul se aseamana cu schiul nautic, insa diferenta consta in faptul ca cel dintai este practicat cu ajutorul unei placi de surf. Concursurile de wakeboarding au devenit adevarate spectacole datorita profesionalismului si originalitatii sportivilor din aceasta categorie. In ceea ce priveste scuba diving, acesta presupune scufundarea in apa cu ajutorul unor aparate de respiratie si a unor echipamente speciale la o adancime care sa iti permita sa te bucuri de fauna marii sau a oceanului. Spre deosebire de acesta, snorkelingul se realizeaza doar la suprafata marii, utilizand un tub de respirat, avand acelasi scop ca si scuba diving- descoperirea peisajului acvatic. Datorita lipsei riscurilor, snorkelingul poate fi practicat si de catre incepatori.

In cele din urma, parasailingul – un sport popular chiar si in Romania presupune ca cel care practica acest sport sa fie tras de un vehicul, de regula, o barca, in timp ce acesta este legat de o parasuta speciala. Inaltimea la care se ridica aceasta parasuta depinde de viteza de deplasare a barcii.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: