Care vor fi cele mai puternice economii mondiale din 2030?

Rate this post

Un raport al Departamentului de Agricultură din SUA arată perspectivele economice pentru următorii 15 ani. Creșterea Indiei și Chinei va schimba situația actuală.
fabrica china

Un Raport al Departamentului de Agricultură din SUA transmis de Bloomberg arată faptul că SUA va continua să scadă în următori ani, însă nu foarte mult. În 2006, Statele Unite a avut 25% din PIB-ul mondial, iar în 2015 a scăzut la 23%, în conformitate cu noile previziuni va ajunge la 20%, în termen de 15 ani. Chiar şi după această scădere economică SUA va rămâne cea mai puternică ţară de pe pământ cu 24800 miliarde dolari în producția anuală, urmată îndeaproape cu o creşterea economică fulminantă a Chinei care va ajunde la 22, 2 miliarde. China va creşte mai mult decât dublul în PIB (Produsul Intern Brut).

Graficul care însoțește această notă cu nivel PIB-urilor actuale este reprezentat de bara gri iar bara de culoare verde reprezintă creşterea economică până în 2030. În grafic se poate vedea o creștere puternică a Indiei și a Chinei, în timp ce poziția dominantă americană va fi redusă foarte mult.
cresteri economice mondiale

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: