Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Câți copii trăiesc în Uniunea Europeană? Clasamentul țărilor europene cu cea mai mare populație de copii – Jurnalul24

Câți copii trăiesc în Uniunea Europeană? Clasamentul țărilor europene cu cea mai mare populație de copii

Rate this post

Îmbătrânirea populației este o tendință pe termen lung, care a început cu mai multe decenii în urmă, în UE, cât și în restul lumii. Această îmbatranire este vizibilă în dezvoltarea structurii pe vârste a populației și se reflectă într-o pondere tot mai mare a persoanelor în vârstă și o cotă în scădere a persoanelor care muncesc din totalul populației.
nivelul populatiei

Conform celor mai recente proiecții demografice realizate de Eurostat, pe continentul European procentul populației tinere merge către un trend descendent. În anul 2014 țările Uniunii Europene au scăzut cu aproape 10 milioane de copii decât erau în anul 1994.

Cei 88600000 de copiii sub 15 ani care trăiau în Europa în anul 1994 a scăzut la 79090000 în 2014. În 1994, copiii au reprezentat 18,6% din totalul populației. Anul trecut, procentul a scăzut la 15,6%. În ultimele două decenii, proporția copiilor cu privire la populația totală a scăzut în toate țările europene, cu excepția uneia, în Danemarca.

 Ţarile europeane cu cel mai mare procentaj de copii în rândul populaţiei 

Dintre ţările cu cei mai mulţi copiii în totalul populaţiei fac parte Irlanda, unde copiii sub 15 ani au reprezentat 22% din totalul populaţiei, urmată pe locul al doilea de Islanda cu 20,5%, Franța cu 18,6%, Norvegia cu 18,2% și Regatul Unit cu 17,6%.

 Ţarile europeane cu cel mai mic procentaj de copii în rândul populaţiei 

Pe partea opusă a clasamentului se află țării precum: Germania cu 13,1%, Bulgaria cu 13,7% și Italia cu 13,9%. În România anul trecut au fost în total 3,095 milioane de copii sub 15 ani, care au reprezentat 15,5% din total populaţiei, puțin sub media europeană.

Studiul mai arată că îmbătrânirea populației este de natură să afecteze toate statele membre ale UE în această perioadă. Acesta arată că populația UE va fi ușor mai ridicată în 2060, în timp ce structura de vârstă a populației va fi mult mai bătrână decât acum.
populatia in urmatori ani

error: Content is protected !!