Ce nu facem noi, pentru noi, face prințul Charles, al Marii Britanii

Rate this post

printul charles
Deși natura a fost atât de generoasă cu teritoriul țării în care trăim, noi ne încăpățânăm să distrugem cu sârg tot ce avem mai valoros: munți, ape, floră, faună, tradiții. Legile statului nu se dovedesc în stare să oprească vandalizarea. Tentația banului câștigat peste noapte este mai puternică decât legea, iar autoritățile statului lucrează adesea în complicitate cu infractorii. Se produc continuu distrugeri irecuperabile ale fondului silvic, ecosistemul este destabilizat în modul cel mai periculos posibil, în timp ce românii asistă impasibili la dezastrul semnalat în repetate rânduri de către prințul moștenitor al Marii Britanii. Pe distinsul personaj îl doare ceea ce ni se întâmplă. Pe noi ne va durea mai târziu, poate prea târziu.
Luni, 30 mai 2016, premierul Dacian Cioloș a avut o întrevedere cu Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, aflat în vizită în România. În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte legate de protejarea patrimoniului cultural, biodiversitate, silvicultură, dezvoltarea rurală durabilă. Înaltul oaspete a prezentat stadiul principalelor proiecte pe care le desfășoară în România. Cu acest prilej, premierul i-a mulțumit Alteței Sale Regale pentru implicarea remarcabilă în conservarea biodiversității și a dezvoltării durabile în Transilvania, prin intermediul fundațiilor pe care le patronează.
Măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, îl vom ajuta să ne ajute, sau ne vom mulțumi că se mai interesează cineva de viitorul nostru?!

Bucur Borcan

error: Content is protected !!
%d