Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Ce pasi urmezi la asamblarea unui PC – Jurnalul24

Ce pasi urmezi la asamblarea unui PC

Rate this post

Asamblarea unui calculator nu este un lucru atat de greu pe cat pare. Trebuie doar sa stii ce faci, deci sa te documentezi inainte. Informatiile le gasesti pe internet la tot pasul. Iti voi scrie totul pe scurt in acest articol, cam ce ar trebui sa stii in principiu atunci cand asamblezi un calculatori si alegi componente si consumabile PC. Daca vrei sa iti asamblezi propriul PC si nu ai curaj, gandeste-te ca atunci cand e vorba de servere, totul e mult mai complicat si chiar e nevoie de cunostinte avansate pentru asamblarea serverelor.

Cand e vorba de un simplu calculator personal, e mult mai simplu. Prima data trebuie sa alegi carcasa potrivita. Exista carcase foarte ieftine care isi fac treaba chiar si in cazul in care vrei sa iti faci un PC de gamer. Nu vorbim insa de acest caz, care este unul particular. E vorba de un calculator desktop cu care sa poti sa lucrezi in aplicatii de birou si eventual sa mai vizionezi cate un film sau sa stai pe retelele sociale.

Vei avea nevoie de urmatoarele componente, pe care le cumperi in functie de buget: carcasa, sursa de alimentare, placa de baza, placute de memorie, placa video (in cazul in care nu exista o placa video integrata pe placa de baza), procesor, cooler pentru procesor (sistem de racire), hard disk, unitate DVD, tastatura, mouse si monitor.

Dupa cum am spus incepe cu o carcasa destul de spatioasa si prin care sa circule usor aerul. Apoi alegem o sursa de cel putin 500 de Watti, de preferat sa fie cu ventilatorul in partea de jos a cutiei sursei, nu in partea din spate, ca la sursele mai vechi. Prima data montam sursa cu surubele aferente. Urmeaza apoi montarea procesorului si sistemului de racire pe placa de baza, pe care apoi o vom fixa cu surube in carcasa. Vom conecta placa de baza la butoanele frontale ale carcasei si la sursa de alimentare, dar inca nu vom porni calculatorul.

Urmeaza sa montam placutele de memorie, si apoi toate celelalte componente enumerate mai sus. Dupa ce am terminat de montat tot, vom face un test, sa vedem daca porneste calculatorul corespunzator. Ar trebui sa se auda un beep si sa apara niste text pe ecran, semn ca bios-ul functioneaza.

error: Content is protected !!