Ce se întâmplă atunci când după sex am un pic de mâncărimi în zona intimă?

Rate this post

mancarimi dupa sex

Multe femei se plâng uneori că, după actul sexual cu partenerul lor, simt mâncărimi în “zona sensibilă”.
Mâncărimea vaginală este destul de comună și de multe ori este rezultatul unor boli ce se tratează cu ușurință.

Mai întâi de toate, există posibilitatea să fiți alergice la utilizarea spermicidelor sau la prezervativele din latex. În acest caz, soluția este simplă: selectați tipurile de prezervative ce nu sunt confecționate din latex, doar din poliuretan și care nu conțin spermicid, în scopul de a scăpa de aceste simptome.

Dincolo de orice, există posibilitatea să aveți o infecție fungică sau o boală cu transmitere sexuala BTS, care poate fi agravată de sex. Tratamentul infecției va calma cu siguranță mâncărimile vaginale.

De asemenea, nu folosiți de fiecare dată un nou săpun cu parfum, o nouă loțiune sau un nou detergent! Fiecare dintre acestea ar putea fi, de asemenea, “motivul” mâncărimilor vaginale.

Dacă aveți peste 40 de ani, mâncărimea după actul sexual poate fi chiar un semn al menopauzei, fiindcă reducerea de estrogen poate duce la o subțiere a țesutului vaginal.

În cazuri extrem de rare, mâncărimea vaginală este rezultatul alergiei la spermă. Dacă excludeți toate aceste opțiuni, atunci vizitați un medic alergolog care vă poate oferi un diagnostic precis.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: