Ce țări nu cer test COVID-19 RT-PCR? – Iată lista cu statele deschise românilor în 2021

Rate this post

Covid-19 (coronavirus) a atras după sine numeroase limitări în ceea ce privesc călătoriile în străinătate. Și din păcate, în lumina evenimentelor actuale, majoritatea țărilor și destinațiilor din întreaga lume care și-au deschis frontierele vizitatorilor străini, încă obligă la respectarea anumitor restricții, mai exact, le cer acestora să susțină un test COVID-19 RT-PCR și să-l prezinte în prealabil autorităților desemnate, în termen de 48 de ore de la sosire.

Cu toate acestea, există țări care adoptă o abordare diferită, în sensul că nu există măsura de a-i obliga să aibă asupra lor un test negativ de COVID-19. În continuare, vă prezentăm o listă cu țările care nu cer un test COVID-19 RT-PCR, pentru a vă ajuta să vă decideți unde ar trebui să vă petreceți vacanța.

Tanzania

În prezent nu sunt necesare teste PCR pentru a intra în această țară.

Din iunie 2020, Tanzania s-a redeschis pentru cetățenii tuturor statelor lumii. Mai mult, nu există nici obligația de carantinare, însă cu toate acestea, trebuiesc respectate verificările de temperatură, purtarea măștii și distanța socială.

Costa Rica

Toți călătorii care sosesc în Costa Rica nu au nevoie să prezinte un test PCR negativ.

Pe 26 octombrie, Costa Rica a eliminat măsura de testare PCR și, începând cu 1 noiembrie, a eliminat lista „țărilor cu libertate de vizitare”, considerând că este necesar să trateze în mod egal toți cetățenii globului.

Albania

În Albania sunt redeschise frontierele pentru turiști încă de la 1 iulie 2020.

Ca parte a susținerii turismului, oficialii statului albanez au decis că nu sunt necesare testele PCR negative și, de asemenea, carantina obligatorie pentru niciun străin care alege ca destinație de vacanță această țară. Cu toate acestea, autoritățile le vor lua în continuare temperatura vizitatorilor și le vor cere să poarte măști de protecție.

Mexic

Pentru a vizita Mexic, de asemenea, nu este nevoie să prezentați un test negativ PCR.

Unele zone se confruntă încă cu închiderea plajelor/hotelurilor, dar majoritatea destinațiilor importante, cum ar fi Cancun, Puerto Vallarta și Los Cabos, au fost redeschise în totalitate.

Macedonia de Nord

Macedonia se alătură listei călătoriilor care nu cere un test negativ de COVID-19.

Redeschisă oficial la 1 iulie 2020, în Macedonia de Nord, oricare este bine primit fără a fi spus restricțiilor. Cu toate acestea, în aeroport este obligatorie purtarea măștii, iar la sosirea în țară, orice călător cu simptome precum febră sau dificultăți de respirație va fi trimis înapoi.

Republica Dominicana

Călătorilor din TOATE țările li se va permite să intre în Republica Dominicană fără a prezenta un test PCR.

Începând cu 15 septembrie, autoritățile administrează aleatoriu un test rapid de respirație între 3% și 10% din pasageri la sosire și au eliminat obligativitatea realizării testului de coronavirus.

Muntenegru

Într-o perioadă în care țările de pe tot globul sunt mai închise și mai restricționate ca niciodată, Muntenegru a eliminat complet testul PCR. Astfel încât, la 12 ianuarie 2021, călători din toate națiunile care vizitează Muntenegru sunt tratați în mod egal, nu li se mai impun restricții la vamă, cum ar fi cerința de carantină sau testul de COVID-19.

 

error: Content is protected !!