Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack nu mai acceptă CSS personalizat. Citește documentația pe WordPress.org pentru a învăța cum să aplici stilurile personalizate pe site-ul tău: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css. in /home/jurnalrb/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Ce trebuie știut despre taxele specifice importului din China? – Jurnalul24

Ce trebuie știut despre taxele specifice importului din China?

Rate this post

Tot mai mulți au în vedere demararea unei afaceri ce implică și realizarea de importuri din China, iar motivul acestora este de la sine înțeles. Problema cea mai frecventă pe care o întâmpină este că nu au suficiente cunoștințe în acest domeniu sau că nu sunt la curent cu taxele pe care le au de achitat.

Specialiștii Bizz2China.ro ies în întâmpinarea tuturor cu un ajutor indispensabil în acest sens, ce constă în o serie de informații pe care orice afacerist ce dorește să realizeze importuri trebuie să le cunoască. Iată care sunt acestea și la ce aspecte se referă.

Taxele pentru importurile din China

Pentru început trebuie să se știe că există o serie de aspecte, constând în fapt în reguli general valabile ce vizează importul din China. Urmează enumerarea celor mai importante dintre acestea, în scop orientativ.

Cu toate că mulți români merg pe principiul că există un mit al chinezăriilor, mai exact a lipsei calitative ale produselor importate din această țară, sunt afaceriști care demonstrează că lucrurile stau cu totul altfel. După cum este de așteptat de altfel, ca și produsele ce se fabrică în alte țări, și aici există categoria celor de o calitate ieftină și a celor ce se remarcă printr-o calitate deosebită.

Sunt două extreme ce este drept, însă între acestea se găsesc și acele produse care se vând la prețuri corecte în raport cu nivelul calitativ ce le caracterizează. Este un aspect care depinde de cel care realizează importul. De cele mai multe ori cei care produc nu au cantități prea mari de marfă în stocuri. Totul se realizează la comandă și în urma solicitărilor. Producția începe de obicei atunci când a fost deja achitat un avans de peste 30% din valoarea totală a comenzii plasate.

Un alt aspect de știut de cei interesați de acest sector de activitate cu privire la diversele taxe import China este tipul acestora, dar și când impune legea achitarea lor. Sunt situații specifice pentru fiecare în parte, după tipul de marfă transportat, cantitate etc.

Se calculează valoarea acelor taxe de vamă, precum și a celor de plătit după prețul mărfurilor importate. Denumirea specifică a acestora este DPV – Duty Paid Value și se calculează după costul tranzacționat al bunurilor în cauză. Aici intră toate acele cheltuieli ce vizează transportul precum și primele de asigurare a mărfii, toate înainte de a fi descărcate în portul de sosire. Trebuie știut faptul că acest tip de taxă nu include acele cheltuieli suplimentare, ca CT-ul sau TVA-ul.

Încă un lucru pe care trebuie să îl cunoască cei care sunt interesați de serviciile de import din China este cel referitor la timpul în care se realizează întregul proces. În general este vorba despre o perioadă de 30 – 35 zile, specifică strict transportului naval. Am menționat această variantă pentru că reprezintă calea cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar, și totodată cea mai practică de a realiza transporturi din China.  Din momentul în care a fost lansată însă comanda, se estimează un termen de 45 – 60 zile până când se va recepționa marfa.

Cum se realizează plata produselor ce provin din import? De fiecare dată aceasta se efectuează în momentul în care sunt încărcate produsele în bordul navei, cel care este însărcinat cu această misiune primind o dovadă în acest sens – B/L sau bill of landing. Această chitanță se referă la faptul că marfa a fost plătită în avans, la momentul recepției.

Există două modalități principale de finalizare a plății și anume transferul bancar sau scrisoare de garanție bancară. Este practicată și modalitatea de plată prin Money Gram, cu toate că un astfel de parteneriat inspiră de cele mai multe ori neîncredere.

Recomandarea specialiștilor Bizz2China este de a beneficia de ajutorul unui expert când vine vorba de tranzacțiile de orice fel pentru că acesta va ști exact cum anume să procedeze în fiecare situație. Firmele specializate, precum este și cea menționată, va pune la dispoziția clienților un agent ce se va ocupa de fiecare etapă, în strânsă colaborare cu persoana în cauză.

În orice caz, o atenție sporită trebuie întotdeauna acordată când vine vorba de alegerea unei astfel de companii, pentru că sunt cazuri foarte frecvente în care prețurile sunt crescute în mod nejustificat.

Nu trebuie pierdută din vedere nici importanța pe care o are realizarea corespunzătoare a tuturor documentelor, precum și achitarea taxelor aferente în timpul indicat. Cei care sunt interesați să facă import din China însă nu au găsit încă societatea ideală cu care să colaboreze pot accesa pagina bizz2china.ro.

error: Content is protected !!