Cel puțin 39 morți în Yemen în urma atacurilor Arabiei Saudite

Rate this post

Cel puțin 39 de civili au fost uciși în mai puţin de 24 de ore de la începutul atacurilor aeriene Saudite împotriva rebelilor șiiți din Yemen, au declarat oficialii ministerului sanătatii astăzi.

Doisprezece dintre victime au fost ucișe în raidul împotriva unei baze militare la nord de Sanaa care au lovit şi zonele rezidențiale dimprejur. Martorii au spus avioanele de război au fost orientate către baza Al-Samaa, care este folosită de către unitățile armatei care se crede că aceştia primesc ordine de la fostul lor comandant Ahmed Ali Saleh.
yemen criza
Saleh este fiul presedintelui demis Ali Abdullah Saleh, care este acuzat de aliere cu rebelii Huthi împotriva președintelui Abedrabbo Mansour Hadi.

Astăzi în zori, trei lovituri aeriene au lovit compusul prezidențial în sud de Sanaa pe care rebelii l-au confiscat luna trecuta, au declarat martorii. Raiduri au vizat o altă brigadă armată loială lui Saleh în provincia estică Marib.

Un oficial militar a declarat pentru AFP că bombele trimise de coaliție conduse de Arabia au bombardat, de asemenea, un depozit mare de arme într-o tabără armată, a treia utilizată de către forțele loiale fostului dictator. Oficialul au vorbit despre “zeci” de victime, în tabara, situată la periferia din sudzl Sanaa, dar informațiile nu au putut fi verificate independent.

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: