Cele mai bune alimente pentru detoxifierea rinichilor. 7 remedii naturiste eficiente

Rate this post

Rinichii sunt responsabili la realizarea filtrării sângelui, eliminarea prin urină a substanțelor inutile sau dăunătoare, produse de organismul propriu sau luate din mediul exterior.
detoxifiere rinichi1

În fiecare zi, rinichii filtrează sângele și îndepărtează substanțele dăunătoare din el. Totul este filtrat și excretat de vezica urinară prin urină. În cazul în care nu sunt îndepărtate prompt, toxinele se pot acumula în organism și pot cauza probleme, cum ar fi pietre la rinichi si hipertensiunii arteriale.

Cel mai important pentru rinichii este să beţi multă apă potabilă. Acest lucru va asigura o mai bună sănătate a rinichilor, dar apa nu este suficientă.

Există anumite alimente care vă vor ajuta la o detoxifiere mai bună a  rinichilor, iată care sunt acestea:

1. Sucul de lamaie sau otet de mere

Puteți adăuga la o jumătate de cana de apa suc dintr-o lămaie pe zi, deoarece lămaie ajuta la formarea şi eliminarea pietrelor la rinichi. Puteți folosi, de asemenea, oțet de mere în loc de lămaie: se amestecă doar șase lingurițe de oțet de mere în aproximativ 3 litri de apă și se bea pe parcursul zilei.

2. Fructe de padure

Fructe de pădure sunt bogate în antioxidanţi şi ajuta la reducerea acidului uric prin rinichi. Merişoarele (Cranberries) și afinele sunt cea mai buna alegere, deoarece conțin o substanță care elimină ureea și acid uric mai eficient.

3. Mere

Merele sunt bogate in antioxidanti si fibre si au substante anti-inflamatorii, care pot îmbunătăți functia renala.

4. Seminţe de dovleac

Celebrele “semințe de dovleac” sunt foarte bune pentru rinichi, deoarece acestea sunt extrem de bogate in antioxidanţi, minerale şi vitamine. Semintele de dovleac ajută la funcționarea rinichilor, reduce riscul de nefrolitiază (formarea de pietre).

5. Ghimbir

De asemenea, cunoscut sub numele de ghimbir, ghimbir conţine compuşi antioxidanţi benefici pentru funcţia renală. De asemenea, are proprietăți care contribuie la purificarea sângelui și rinichilor de toate toxinele.

6. Curcumă

Curcuma are proprieţăti antiseptice puternice și este utilizat pentru a trata multe boli. Are substanţe anti-inflamatorii și ajută la prevenirea și tratarea infectiilor inflamate și renale.

8. Pătrunjel

Acesta este cel mai eficientă hrana pentru detoxifierea rinichilor și este, de asemenea, benefic pentru tratarea urolitiazei și infecțiilor ale tractului urinar.

 

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: